back

В рамках Всеукраїнського тижня права

17 грудня 2015

Права людини в сучасному світі – це проблема, вирішення якої стоїть у центрі практичної діяльності міжнародного співтовариства і кожної держави.

На сьогоднішній день не кожен знає, що таке «закон», «правила», що значить бути громадянином своєї країни. Саме з метою популяризації правових знань, виховання нового громадянина, соціально-активної компетентної особистості, формування у кожного розуміння необхідності жити по правовим нормам, поважати закон щороку, у грудні, відзначається Всеукраїнський тиждень права.

До проведення тижня права долучилися фахівці із соціальної роботи та студенти-волонтери Ніжинського районного центру соціальних служб для сім΄ї, дітей та молоді, які провели з 07 по 11 грудня 2015 року ряд заходів на базі Григоро-Іванівської, Кропивнянської, Кукшинської, Безуглівської та Талалаївської шкіл району. У Вертіївській та Черняхівській ЗОШ до проведення тижня права долучилися спеціаліст Сектору кримінальної міліції у справах дітей та співробітник Кримінально-виконавчої інспекції.

Права людини випливають з природного права, притаманного людині від народження, поширюються на всіх людей, що проживають в конкретній державі. Права громадянина закріплюються за особою в силу її приналежності до громадянства держави.

Заходи відбувалися переважно в ігровій формі з метою поглиблення знань про права дітей, які прописані у Конвенції ООН, донесення їх важливості для підростаючого покоління нашого суспільства. Учні продемонстрували свою обізнаність з правових питань, показали з якою легкістю вони можуть визначати порушення прав дітей за допомогою різноманітних життєвих ситуацій та вправ, які їм були запропоновані.

Це ще раз підтверджує, що у школах нашого району виховуються правосвідомі громадяни суспільства.

За інформацією ЦСССДМ