back

Волонтерському загону з Талалаївки оголошено подяку голови обласної державної адміністрації

15 грудня 2015

Чернігівщина завжди могла похвалитися щиросердними людьми, які допомагали тим, хто цього найбільш потребує. А останні два роки на плечі волонтерів лягли турботи і про військовослужбовців, які боронять країну у зоні АТО, і про їх родини. Знаходиться добре слово та матеріальна допомога і для внутрішньо переміщених осіб.

Нещодавно на обласному молодіжно-волонтерському форумі «Добро твоїми руками», організованому облдержадміністрацією, привітав волонтерів та вручив подяки голови обласної державної адміністрації перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич. В числі тих, кому будо оголошено подяку голови обласної державної адміністрації був волонтерський загін «Поклик» Талалаївської загальноосвітньої школи Ніжинської районної ради (керівник – КОБЗАР Лідія Віталіївна).

Члени волонтерського загону «Поклик» чітко усвідомлюють, що любов до Батьківщини – це прояв патріотизму, а захищати нашу державу – обов’язок патріота.

Діти ведуть тісну співпрацю із сільською радою ветеранів та волонтером о. Сергієм Чечином, священиком Всіхсвятської церкви.

За ініціативи загону «Поклик» було організовано такі загальношкільні та загальносільські акції:

- «Допоможи ветеранові» (до Дня визволення Ніжинщини та Дня Перемоги);

- «Зігрій солдата»;

- «Лист пораненому»;

- збір макулатури та благодійні ярмарки на підтримку Орленка Віктора, тяжко пораненого учасника революції Гідності та мобілізованим односельцям, які перебувають у зоні АТО, бійцям 13 та 41 батальйонів територіальної оборони;

- листування із воїнами-односельцями, які є випускниками Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст.;

- плетіння маскувальної сітки для бійців 41 батальйону територіальної оборони;

- збір і відправка продуктів харчування бійцям 13 батальйону;

- «Розфарбуймо територію кольорами національної символіки»;

- «Тиждень миру».

Волонтерський загін постійно поновлює банк даних про мобілізованих односельців, організовує зустрічі учнів школи з учасниками бойових дій у зоні АТО, воїнами- інтернаціоналістами, ліквідаторами аварії на ЧАЕС, учителями-пенсіонерами, ветеранами Другої світової війни та вдовами загиблих.

Школярі ведуть шефство над могилою Невідомому солдатові, обеліском Слави, Хрестом Скорботи та могилою Орленка Віктора, померлого внаслідок тяжкого поранення під час Революції Гідності, ведеться робота по встановленню меморіальної дошки випускнику школи, 113 загиблому Герою Небесної Сотні.

За інформацією головного спеціаліста з питань сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації