back

"Посли реформ" на Ніжинщині

15 грудня 2015

14 грудня 2015 року в залі засідань Ніжинської райдержадміністрації в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з просування реформ децентралізації «Посли реформ» відбулась зустріч народних депутатів України та експертів з представниками місцевої влади, структурних підрозділів РДА, селищним, сільськими головами, представниками ЗМІ.

Зустріч відкрив перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак.

Перед присутніми виступили Павло Кишкар, народний депутат України та Юрій Ганущак, експерт Реанімаційного Пакету Реформ з питань децентралізації влади, директор Інституту розвитку територій.

Вони детально зупинились на особливостях процесу децентралізації влади, реформування місцевого самоврядування, адміністративно- територіальної реформи та відповіли на всі питання, які цікавили присутніх учасників заходу.

Чернігівщина вже активно долучилась до формування об’єднаних територіальних громад. Наразі в області створено 5 таких адміністративно-територіальних одиниць, зокрема в Ніжинському районі – Вертіївську громаду. Проте цей процес достатньо болючий, викликає багато сумнівів та проблемних питань.

На переконання Юрія Ганущака, одного з авторів реформування, це – чи не єдина реформа, яка не може не відбутися. Процес децентралізації невідворотний. Це – вимога часу і реальна можливість для подальшого європейського розвитку країни.

Активну участь в обговоренні взяв голова районної ради Олег Бузун.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА