back

У Вертіївці вшановували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня 2015

14 грудня у Вертіївській об’єднаній територіальній громаді з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції відбулись урочисті заходи, участь у яких взяли заступник голови райдержадміністрації Оксана МЕЛАШЕНКО, заступник голови районної ради Наталія БЕРЕЗКА та голова Вертіївської об’єднаної територіальної громади Ігор МОРОЗ.

Перед початком заходу всі могли ознайомитися з виставкою «Гіркий спомин і вічний біль», підготовленою працівниками районної бібліотеки.

Усіх присутніх чекав проникливий концерт, який розпочався із запалення свічки пам’яті та вшанування загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана МЕЛАШЕНКО, заступник голови районної ради Наталія БЕРЕЗКА та голова Вертіївської об’єднаної територіальної громади Ігор МОРОЗ зверталися до присутніх ліквідаторів зі словами щирої вдячності та вручали грамоти і подяки.

Керівники наголошували, що надання державного статусу цього дня ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів Чорнобилю, людей, які віддали своє життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від цієї страшної техногенної катастрофи, наслідки якої не дають і не будуть давати спокою людям ще багавто років. Однак у серцях людей назавжди залишиться та невмируща пам’ять про солдатів атомного фронту.

Концерт підготували учні Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, працівники Ніжинського районного Будинку культури, а саме: директор РБК – Світлана МУНТЯНОВА, художній керівник РБК – Володимир МУНТЯНОВ та методисти РБК – Тетяна ГАВРИЛЯКО й Валентина ПАНАС. Щиро дарували всім присутнім музичні композиції аматорський колектив «Любисток» та директор Ніжинської районної школи мистецтв Юлія НЕСТЕРЕНКО, а танцювальні номери – колектив «Світанок» та їх керівник Анна ПОКРАСЬОН.

За інформацією районної ради