back

3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

07 грудня 2015

3 грудня – окремий день в календарі - на Міжнародному рівні увага прикута до людей з обмеженими фізичними можливостями. У розвинених країнах з високим рівнем життя цей самий рівень вимірюється ставленням до дітей, старих людей та інвалідів. Якщо людина з обмеженими фізичними можливостями не відчуває обмежень – у транспорті, мережі торгівлі, на вулицях, в офіційних установах – отже, про неї потурбувалися, передбачили всі можливі проблеми, усунули недоліки, враховуючи потреби й побажання. На жаль, в Україні про такий рівень турботи про інвалідів ми поки що говорити не можемо. Але й поза увагою вони не залишаються.

На сьогодні в Ніжинському районі близько 2000 інвалідів, з них близько 100 – діти, є інваліди І групи без обох ніг, кілька з яких живуть у стаціонарному відділенні для постійного та тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту Ніжинської райдержадміністрації, яке очолює Тетяна Миколаєнко.

0З грудня заступник голови РДА Оксана Мелашенко, заступник голови районної ради Наталія Березка та начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун приїхали у відділення відвідати стареньких. І хоч у цей день акцент робили на інвалідів, проте, не обминули увагою і решту його мешканців, яких там перебуває 20. Всі вони, мов малі діти, чекали гостей, уваги і гостинців. Все отримали сповна. Спочатку був чудовий концерт, підготовлений силами Вертіївських аматорів, потім гості з подарунками – продуктовими наборами, а згодом – святковий обід.

Тепло, чисто, комфортно, ситно – чого можна бажати людині на старості літ, якщо вона залишилася сама, або про неї нікому потурбуватися? У стаціонарному відділенні старенькі доглянуті, й це видно неозброєним оком. Їх не зачіпають ні холод, ні голод, ні байдужість.

Сектор інформаційної діяльності та комунікайцій з громадськістю РДА