back

Вшанували бійців Збройних Сил України

06 грудня 2015

6 грудня маємо ще одну нагоду вшанувати відважних бійців Збройних Сил України, адже саме в цей день на державному рівні відзначається професійне свято тих, чия професія зі зброєю в руках захищати свою країну.

З цього приводу, 03 грудня в актовому залі нового корпусу Ніжинського державного університету відбувся музично-патріотичний вечір «Молоді митці українським військовим». Вечір приурочений ще двом датам — Дню місцевого самоврядування в Україні (7 грудня) та Міжнародному дню волонтера (5 грудня)і є частиною авторського мистецького проекту «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ», автором якого є заслужений діяч мистецтв України, професор Людмила Шумська.

У концерті взяли участь молодіжний хор «Світич»(НДУ ім. М.Гоголя); зведений оркестр народних інструментів (НДУ ім. М.Гоголя та НУКІМ ім. М.Заньковецької); молодіжний фольклорний гурт «Народна криниця» (НУКІМ ім. М.Заньковецької); зразковий хор «Сяйво» (Ніжинської ДМШ).

У такий спосіб талановиті артисти висловили почуття вдячності й поваги тим, хто сьогодні віддано виконує свій першочерговий обов’язок – захищає Батьківщину, й усім тим, хто несе військову службу.

Участь у заході взяли заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації Оксана Мелашенко, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун та його заступник Наталія Березка, секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб, представник народного депутата України Олександра Кодоли Ірина Панькевич, в.о. ректора НДУ ім. Гоголя Олександр Бойко, викладацький склад університету, студентство, представники самоврядування — голови сільських рад, волонтери, учасники АТО. Також на концерт було запрошено військових із частин, що розташовані в м. Ніжині та представників Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату на чолі з військовим комісаром Володимиром Якущенком.

До гостей, на початку заходу, зі словами вітання звернувся в.о. ректора НДУ ім. М.Гоголя О.Бойко, який зазначив, що такі свята, як День захисника України та День Збройних сил України, набувають сьогодні глибинного змісту. Це не просто данина традиції, це нагода вшанувати пам’ять тих, хто героїчно загинув, виборюючи незалежність нашої держави та подякував тим, хто мужньо захищає зараз права і свободи українців.

За високий професіоналізм, бездоганну службу в ім’я народу України та з нагоди Дня Збройних Сил України окремих військових було нагороджено грамотами та подяками Ніжинської районної державної адміністрації та районної ради , які вручали Оксана Мелашенко та Олег Бузун. Вони привітали присутніх зі святом та побажали мирного неба та здоров’я.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА