back

Виплата винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня»

04 жовтня 2011

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2011 року № 779 внесено зміни до пункту 4 Порядку виплати одноразової виплати жінкам, яким присвоєне почесне звання України «Мати-героїня», що значно пришвидшує термін призначення одноразової допомоги.

Тепер для отримання винагороди жінка, якій присвоєно почесне звання, або уповноважена нею особа, подає до органів праці та соціального захисту населення такі документи:

- заяву про виплату винагороди із зазначенням способу виплати;

- копію сторінок паспорта з даними про прізвище, ім’я, по-батькові, місце реєстрації.

Управління праці та соціального захисту населення формує особову справу, до якої додає ксерокопію Указу Президента України про присвоєння жінкам почесного звання «Мати-героїня».

У разі, коли жінка самостійно не може подати пакет документів з певних причин – замість неї до управління може звернутись уповноважена особа з нотаріально засвідченим документом, що підтверджує її право представляти жінку, якій присвоєно почесне звання.

При подачі всіх необхідних документів управління праці та соціального захисту населення формує особову справу.

Виплату одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» проводять органи праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації жінки.

Сума винагороди обчислюється відповідно до Указу Президента України від 25 грудня 2007 р. N 1254 «Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня"» і становить десятикратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, який був установлений з 1 січня року, в якому було присвоєно почесне звання.

Так, у 2011 році розмір винагороди становить 9410 гривень.

Виплата винагороди здійснюється шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок або через відділення поштового зв"язку.

Станом на 01.09.2011 року в Ніжинському районі 34 жінкам присвоєно почесне звання України “Мати-героїня”.

Телефони для довідок : 223-44, 240-92.

С.Ярмак-начальник відділу адресних соціальних виплат райУПСЗН