back

Відбулася перша сесія районної ради нового скликання

27 листопада 2015

Відбулася І установча сесія Ніжинської районної ради VІІ скликання, яку провела голова територіальної виборчої комісії Наталія Гомоляко.

У багатомандатному виборчому окрузі депутатами до районної ради обрані 34 представники територіальних громад району (проти 60 у минулому скликанні).

Напередодні виборів 25 жовтня для голосування було виготовлено 24753 бюлетені при наявній кількості виборців 23956. Участь у голосуванні взяли 13027 жителів, 13325 бюлетенів залишилися невикористаними, 484 – недійсні.

У виборах взяли участь 9 політичних сил. За «Свободу» віддали голоси 460 громадян, що склало 3,7% (не подолано 5% бар’єр); за «Аграрну партію України» - 1802 голоси – 14,4% (5 мандатів); за ПАРТІЮ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» - 2324 голоси – 18,5% (7 мандатів); за радикальну партію Олега Ляшка – 1771 голоси – 14,1% (5 мандатів); за «Наш край» - 2490 голосів – 19,9% (7 мандатів); за «Батьківщину» - 2171 голоси – 17,3% (7 мандатів); за «УКРОП» - 851 голос – 6,8% (3 мандати); за «Громадянську позицію» - 196 голосів – 1,6% (не подолано 5% бар’єр); за Опозиційний блок – 478 голосів – 3,8% (не подолано 5% бар’єр).

Троє новообраних представників громад не підтвердили своє депутатство в районній раді Це: Ніна Броварчук, яка очолила Сальнянську сільську раду, Ірина Грозенко та Микола Шматок, які стали депутатами Чернігівської обласної ради.

У роботі І установчої сесії взяли участь всі 34 народні обранці, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, новообрані депутати обласної ради від міста й району.

Першим питанням на порядку денному було обрання голови районної ради. Кандидатами на цю посаду від політичних сил запропонували: Володимир Ювко, представник «УКРОПу» - Олега Бузуна та представник БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» Микола Окостень - заступника голови РДА з гуманітарних та політико-правових питань Оксану Мелашенко.

Обидва кандидати привітали новообраний депутатський склад і окреслили ті завдання, які ставили перед собою у разі обрання на керівну посаду. Варто сказати, що і Олег Віталійович, і Оксана Миколаївна, не один рік пропрацювавши в районі, знають його проблеми й пропонували власні шляхи їх вирішення.

Депутати районної ради відмовилися від обговорення кандидатів і відразу приступили до голосування. Нагадуємо, що переможцем вважається той кандидат, який набрав 50% + 1 голос, тобто 18. Перше голосування не дало результату, оскільки голоси розподілилися таким чином: 17 проти 16 і 1 незаповнений бюлетень. Тож відбувся другий тур голосування, в результаті якого головою Ніжинської районної ради обрано Олега Віталійовича Бузуна.

Прерогатива голови райради - подавати на розгляд депутатського загалу кандидатуру заступника. Нею стала представник «Батьківщини» Наталія Олексіївна Березка. В результаті голосування 18 мандатів було віддано саме за неї.

Нова каденція нового депутатського складу розпочала свою роботу. Зичимо взаєморозуміння між усіма політичними силами й тісної співпраці на благо Ніжинщини та її людей!

За матеріалами газети "Ніжинський вісник"