back

Звернення Президента України Віктора Януковича з нагоди Дня партизанської слави

23 вересня 2011

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни! Шановні співвітчизники!

Сьогодні Україна відзначає День партизанської слави. 70 років тому розпочалася підпільно-партизанська боротьба нашого народу з фашизмом у період Великої Вітчизняної війни.

Це особлива подія для багатьох людей старшого покоління – учасників руху опору. Кожен із них зробив свій внесок у загальну перемогу над ворогом.

У 1941 році українська земля була захоплена гітлерівцями та їх сателітами. В умовах тотального терору запалало полум’я народної війни з окупантами, сотні тисяч наших співвітчизників взяли до рук зброю.

Безкомпромісна боротьба у тилу німецько-фашистських військ – у містах і селах, у лісових і степових районах України – тривала до повного визволення нашої Батьківщини.

Історія ще не знала такого мужнього народного спротиву іноземним загарбникам. Десятки тисяч партизанів і підпільників полягли у боях за свободу рідного краю, були замучені у гестапівських катівнях, страчені карателями.

Вічна та світла їм пам’ять.

Дорогі ветерани війни – партизани і підпільники!

Завдяки героїзму, виявленому вами у важкі часи війни, нині будує своє майбутнє незалежна і єдина Україна.

У цей святковий день сердечно дякую за усе пережите, вистраждане і здійснене.

Як Президент України, як громадянин засвідчую вам свою любов та найглибшу повагу. Запевняю, що й надалі буду докладати усіх зусиль, щоб поліпшити ваше життя.

Бажаю доброго здоров’я, щастя та бадьорості духу ще на довгі роки.

Низький уклін вам, дорогі ветерани!

З Днем партизанської слави!