back

Відзначили Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

09 листопада 2015

З 2014-го року, відповідно до Указу Президента України, Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва відзначається 9-го листопада, спільно з Днем української писемності та мови.

По всій країні: у бібліотеках, клубах, концертних організаціях, театрах, музеях, на вуличних святах – вони невпинно і щодня несуть «вахту» зі збереження і розвитку національної культури України.

Цей день – свято не лише тих, хто безпосередньо працює в галузі, а й кожної людини, яка за покликанням серця присвячує своє дозвілля мистецтву, намагається реалізувати себе як особистість через творчість.

З давніх-давен благодатний ґрунт народного мистецтва був основою, на якій створювалася національна література, музика, професійне мистецтво. Українська культура, в свою чергу, одна з небагатьох, якій вдалося вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність і первозданну чистоту.

09 листопада 2015 року в залі засідань райдержадміністрації відбувся святковий концерт з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Працівників культури Ніжинщини вітали керівники району.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак звернув увагу присутніх на те, що недаремно свято працівників культури та аматорського мистецтва відзначається разом із Днем української писемності та мови. Адже мова – це першооснова культурної самобутності та самовизначення кожної культурної нації. В цьому переконанні Сергія Анолійовича підтримав і голова районної ради Олег Бузун.

Зі щирими словами подяки всім тим, хто плекає осередки культури в кожному населеному пункті району до присутніх зверталася заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

Представники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування побажали всім працівникам культури району нових досягнень, яскравих звершень звершень та натхнення у творчості.

Кращі працівники та учасники аматорських колективів були нагороджені відзнаками райдержадміністрації, районної ради, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, відділу культури Ніжинської РДА.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА