back

Безпека в житті – життя в безпеці

06 листопада 2015

Цей вислів яскраво характеризує відповідальне відношення до питання безпеки життєдіяльності у всіх її проявах на всіх рівнях – від безпеки у побуті до надзвичайних ситуацій глобального масштабу. Природні катаклізми, виробничі аварії, невиробничий травматизм несуть небезпеку сучасній людині. А нинішньому поколінню прийшлось стати свідками надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

Абсолютна більшість людей впевнені, що біда пройде повз них. Але лихо може прийти до кожної родини, до кожного з нас. Думайте, як зробити так, щоб воно не торкнулося ні вас, ні ваших близьких.

Безпеці навчаються все життя. На допомогу в цьому питанні завжди прийде навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, основним напрямком діяльності якого є функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту. Центром проводиться велика просвітницька робота з питань безпеки життєдіяльності серед дітей та молоді.

Висококваліфікованими викладачами та майстрами виробничого навчання Центру надаються консультаційно-методичні послуги з питань:

- розробки документації щодо підготовки та проведення спеціальних об’єктових навчань (тренувань), протипожежних і протиаварійних тренувань;

- розробки комплекту документів з питань цивільного захисту та пожежної безпеки;

- розробки планів локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій (ПЛАС);

- проведення ідентифікації та розробки декларацій безпеки об'єктів підвищеної небезпеки;

- виготовлення інформаційно-довідкових стендів з питань цивільного захисту та пожежної безпеки.

Центр також здійснює навчання з питань пожежної безпеки (пожежно-технічний мінімум).

Послуги можна отримати за адресою: 14013, м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 70, контакти: тел./факс 629-418 тел. 675-684, 675-679, e-mail: [email protected], [email protected], сайт: www.nmc-chernihiv.net.ua

Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області запрошує до плідної співпраці заради безпеки всіх мешканців нашої області.

Навчання безпеці – вагомий внесок в обороноздатність нашої держави.

Навчально-методичний центр цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності Чернігівської області