back

Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності інформує

30 жовтня 2015

У системі загальнообов’язкового державного соціального страхування України важко не оцінити значення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі – Фонд). Соціальне страхування, як складова частина соціального захисту, відіграє значну роль у житті працюючих громадян України, які є важливою ланкою стійкості будь-якої системи.

Щоденно в своїй роботі Фонд вирішує соціально важливі питання, такі як виплата допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (включаючи догляд за хворим членом сім’ї), допомоги по вагітності і пологах, допомоги на поховання та надання відновлювального лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

На обліку в Ніжинській міжрайонній виконавчій дирекції станом на 01.10.2015 року знаходяться 2391 підприємств, установ, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності міста та Ніжинського району (далі страхувальники) з чисельністю працюючих 19,6 тисяч осіб.

Одним з головних напрямків нашої діяльності є своєчасна оплата лікарняних листків при тимчасовій непрацездатності та по вагітності та пологах застрахованим особам. Загальна сума витрат на всі види матеріального забезпечення за 9 місяців 2015 року по дирекції склала 6 млн. 689 тис. грн., в тому числі на допомогу по тимчасовій непрацездатності 4 млн. 741 грн. та на допомогу по вагітності та пологах 1 млн. 922 тис. грн.

Отже, дирекція виконує свої зобов’язання перед страхувальниками вчасно та у відповідності до вимог чинного законодавства.

Водночас, з виплатами матеріальних допомог під постійним контролем знаходиться стан захворюваності застрахованих осіб. Це і щотижневий моніторинг виданих листків непрацездатності всіма лікувальними закладами міста та району, і щоквартальні аналізи захворюваності з тимчасовою втратою працездатності, відповідно до яких вивчаються причини високого рівня захворюваності по окремим страхувальникам з метою виявлення зловживань та упередження неправомірних витрат Фонду.

Пріоритетом є і відновлювальне лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. В поточному році путівки на лікування отримали 32 застраховані особи, вартість лікування за рахунок коштів Фонду склала 277 тис. грн. Хворі безпосередньо із стаціонарного перебування в лікувальному закладі продовжили лікуватися у санаторіях Трускавця, Миргорода, Одеси, Хмільника, Конча-Заспи, путівки до яких вони отримали безкоштовно. Крім того, за період перебування в закладі застрахованим особам було виплачено матеріальне забезпечення за рахунок коштів Фонду.

Колектив дирекції не великий, але відповідально та справно виконує покладені на нього функції в місті та районі. З моменту заснування Фонду сумлінно виконують свої обов’язки головний бухгалтер С.В. Прокопець, головний спеціаліст В.М.Баканова, провідний спеціаліст Л.В.Науменко. Висока професійна діяльність кожного, взаєморозуміння, готовність прийти на допомогу є прикладом наслідування для молодих спеціалістів Бутенко О.І., Шевченко Н.О., Гринь С.В., які також демонструють максимум уваги, працездатності та відповідальності, хоч працюють зовсім недавно. Як наслідок, застраховані особи своєчасно отримують допомоги, які передбачені чинним законодавством, а злагоджена робота є запорукою стабільно високих результатів у праці. Робота спеціалістів дуже складна, вона вимагає великого терпіння, високого рівня професіоналізму, адже це не тільки розрахунки матеріального забезпечення, перевірки, облік, а й мистецтво налагоджувати зв’язки з людьми, вміння їх слухати, розуміти та бажання допомагати.

Напередодні свята не можна не згадати дуже важливу та відповідальну роботу людей, які працюють в комісіях із соціального страхування на підприємствах, в установах та в організаціях і на громадських засадах забезпечують призначення всіх видів допомог за рахунок коштів Фонду, здійснюють контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення з метою дотримання прав застрахованих осіб.

Щиро вітаю весь коллектив, всіх застрахованих осіб зі святом – Днем працівника соціальної сфери. Бажаю здоров’я і благополуччя, миру і злагоди в родинах, в державі, значних здобутків на професійній ниві. Спасибі Вам шановні колеги за Вашу нелегку, почесну і таку відповідальну працю, за те, що виконуєте своє призначення гідно та чесно відносно тих, хто потребує нашої допомоги. Зі святом!

Н.П.Волкова,

директор Ніжинської міжрайонної дирекції Чернігівського обласного відділення ФСС з ТВП