back

Зі святом Вас - захисники України!

13 жовтня 2015

14 жовтня завжди було особливим для українських воїнів - від козаччини до Української повстанської армії і нашого сучасного війська. Це - наше історичне національне свято.

Починаючи з минулого року День захисника України на Покрову закріплюється в офіційному календарі.

Це - велике свято кожного, хто захищає Україну: чоловіків і жінок, військових і цивільних, волонтерів і лікарів. Це - свято кожного, хто боронив і зберігав нашу державу в часи Другої світової війни. Кожного, хто боронить країну сьогодні. Це день пам'яті про кожного, хто віддав своє життя за Україну.

13 жовтня 2015 року в актовому залі ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут” відбувся загально районний благодійний концерт з нагоди Дня захисника України «Козацька держава – наша гордість і слава», на який були запрошені військовослужбовці, учасники антитерористичної операції, Революції Гідності, ветерани війни та військової служби, учасники визвольного руху, члени сімей загиблих воїнів.

У рамках святкувань пройшла благодійна акція по збору коштів на допомогу воїнам в зоні АТО.

Району є ким і чим пишатися!

224 вірні сини Ніжинщини були мобілізовані до лав Збройних сил України. Частина з них, віддавши рік свого життя війні, вже демобілізовані і повернулися додому. 82 жителі району отримали статус учасника бойових дій.

Звертаючись до присутніх у залі, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак наголосив:

- Ми пишаємося кожним нашим захисником. Та найбільша шана героям, які віддали в боротьбі проти ворога своє життя. Це Сергій Баран з Богданівки, Яніс Лупікс з Григоро-Іванівки, Сергій Петрик з Червоного Колодязя; Денис Яковенко, родина якого до останнього часу проживала в Переяслівці; вихідці з району Олег Андрієць та Сергій Коворотній. Вічна їм пам’ять…

Героїв Ніжинщини, учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання.

Зі щирими словами вітань до захисників країни зверталися Народний депутат України Олександр Кодола, голова районної ради Олег Бузун, військовий комісар Ніжинського об’єднаного військового комісаріату Володимир Якущенко, учасник АТО, капітан штурмової роти "Карпатська Січ" 93-ої окремої механізованої бригади Ігор Смаль, настоятель Храму Всіх Святих, військовий капелан о.Сергій.

Всі вони бажали присутнім миру, але в той же час кожен розуміє, що шлях до щастя складний і ми маємо пройти його гідно.

В рамках святкувань 5 наших земляків отримали нагрудні знаки «Учасник АТО», багатьом були вручені відзнаки райдержадміністрації та районної ради.

Святкової атмосфери та позитивного настрою додавали художні номери, підготовані творчими колективами району, студентами та викладачами Ніжинського агротехнічного інституту.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА