back

В районі готуються до відзначення Дня захисника України

06 жовтня 2015

06 жовтня заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко провела засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення в районі заходів з нагоди Дня захисника України.

Участь у роботі оргкомітету взяли керівник апарату РДА Тетяна Коник, заступник керуючого справами, начальник аналітичного відділу районної ради Євгеній Коваленко, т.в.о. військового комісара Ніжинського міського об’єднаного військового комісаріату Юрій Чуйко, голова Громадської ради при райдержадміністрації Юрій Римський.

Учасники засідання обговорили організаційні питання проведення заходів, які заплановані в районі на виконання Указу Президента України від 23.08.2015 № 497/2015 «Про відзначення у 2015 році Дня захисника України», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15.09.2015 №486 «Про відзначення в області Дня захисника України» та затверджені розпорядженням голови Ніжинської районної державної адміністрації від 29.09.2015 №176 «Про відзначення в районі Дня захисника України» .

За результатами обговорення було вирішено провести загально районні заходи 13 жовтня. У рамках відзначення Дня захисника України планується проведення благодійної акції зі збору допомоги воякам в зоні АТО та вручення нагрудних знаків «Учасник АТО» демобілізованим військовим району.

Оксана Мелашенко наголосила на максимальному залученні до даних заходів учасників бойових дій, демобілізованих учасників АТО, членів родин загиблих в АТО, членів ветеранських організацій та спілки воїнів-інтернаціоналістів, громадських організацій, представників учнівської та студентської молоді, територіальних громад району.

Як зазначила заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко: «Першочерговою метою святкувань Дня захисника України має бути виховання патріотизму та почуття гордості за власну країну серед учнівської та студентської молоді. Особлива увага має бути приділена заходам військово-патріотичного спрямування.»

15 жовтня відбудеться патріотичний велопробіг за участю демобілізованих учасників АТО та студентів Ніжинського агротехнічного інституту. 16 жовтня заплановано провести районний національно-патріотичний захід «Я патріот» на базі військової частини А-1348 в м.Ніжині серед учнівської молоді.

Крім того були визначені завдання щодо організації і проведення святкових та урочистих заходів в закладах освіти і культури та в населених пунктах району.

За результатами засідання були дані доручення відповідальним виконавцям.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій РДА