back

Багатодітна родина з Вертіївки отримала безкоштовно нетеля

29 вересня 2015

Продовжує діяти Програма передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області. Вона визначає механізм надання та використання коштів обласного бюджету для придбання нетелей у племінних господарствах і передачі багатодітним сім’ям. Учасниками програми можуть бути родини, де виховують 5 і більше дітей до 18 років. Нетелі виділяються на безповоротній основі як благодійна допомога з обласного бюджету.

29 вересня за програмою передачі нетелей сільським багатодітним сім'ям, яка діє в Чернігівській області, у тому числі і на Ніжинщині на виконання Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року, багатодітна родина Наталії Крошки з Вертіївки отримала нетеля.

Родина вчасно подала необхідні документи на розгляд районної комісії і була обрана для участі в програмі.

Передати нетеля новим власникам приїхали головний спеціаліст з питань сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Андрій Штайнеккер та начальник відділу розвитку агропромислового виробництва, ринків агротехнічних послуг та аналітичної роботи управління агропромисловго розвитку райдержадміністрації Дмитро Фурса.

Нетеля, а по простому корову-первачку, привезли з племінного підприємства ДП «Чайка» Козелецького району. Тварина закуплена за кошти обласного бюджету.

- Дуже вдячні державі за таку підмогу- сказала щаслива власниця корови Наталія Крошка, яка разом з чоловіком виховує семеро дітей. Сім’я задоволена, що така програма сьогодні існує і успішно реалізується.

Молоко від нової корови родина смакуватиме уже незабаром.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації