back

«Я — ПАТРІОТ»: ПЕРШЕ МІСЦЕ ЗА ЗБІРНОЮ НІЖИНСЬКОГО РАЙОНУ

21 вересня 2015

Поки підрозділи 1 окремої танкової бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України виконують бойові завдання із захисту Батьківщини, на її постійній базі було проведено обласний національно-патріотичний збір з допризовною молоддю «Я — Патріот».

Юнакам з усієї області випала можливість впродовж трьох днів відчути справжнє армійське життя, зустрітись з танкістами — учасниками АТО та провести змагання з військово-прикладних видів спорту, зокрема з бігу на 100 та 2000 метрів, метання ручних гранат та стрільба з автомата Калашникова на влучність.

Серед 25 команд, які брали участь у змаганнях, були визначені переможці як у командному складі, так і особистій першості з кожного виду.

Метою заходу ставиться підвищення престижу військової служби, формування та пропаганда здорового способу життя, виховання морально-психологічної стійкості та почуття патріотизму.

Начальник фізичної підготовки та спорту оперативного командування «Північ» майор Руслан Карпінський високо оцінив підготовленість сучасної молоді.

Результати, які показали команди під час змагань, доволі високі, а деякі з них в особистій першості відповідають виконанню вправ на військові розряди за нормативами фізичної підготовки Збройних Сил України, — повідомив офіцер.

Перше місце здобула збірна Ніжинського району.

За матеріалами інтернет-ресурсу "Нежатин"