back

Привітали рятівників з професійним святом

17 вересня 2015

Сьогодні День рятівника — свято, яке відзначається в Україні щорічно 17 вересня. Воно було встановлене 12 вересня 2008 року указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. День рятівника святкують працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, а також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей.

З нагоди свята у залі 4 державного пожежно-рятувального загону зібралися рятувальники Ніжинщини та керівництво району.

Привітати рятувальників прийшли й перший заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації Сергій БАТРАК та голова Ніжинської районної ради Олег БУЗУН.

Від керівництва 4 державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Чернігівській області у залі були присутні заступник начальника загону - начальник 16 ДПРЧ (м. Ніжин) майор служби цивільного захисту Андрій ШЕРСТЮК, фахівець (з персоналу) старший лейтенант служби цивільного захисту Віталій НОСКОВ, від керівництва Ніжинського міськрайвідділу Управління ДСНС України у Чернігівській начальник Ніжинського міськрайвідділу Управління ДСНС України у Чернігівській майор служби цивільного захисту Дмитро КРАВЦОВ та особовий склад Ніжинського МРВ. Для нагородження грамотами був запрошений особовий склад 16 Державної пожежно-рятувальної частини (м. Ніжин).

Вітаючи рятівників, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій БАТРАК наголосив на тому, що заснування цього свята – це віддання шани й поваги всім працівникам рятувальної служби, які кожну хвилину, кожну годину, кожний день, незважаючи на різні пори року, приходять на допомогу до громадян у складних ситуаціях. «Ви, вогнеборці, як ніхто інший, знаєте ціну цієї праці. Бажаю вам міцного здоров’я, благополуччя, миру та всіх гараздів. Зі святом вас!»

Сергій Анатолійович нагородив грамотами Ніжинської РДА із нагоди професійного свята ЧАБАКА Олега Анатолійовича та МИКИТКА В’ячеслава Васильовича.

Щиро вітав усіх рятівників і голова Ніжинської районної ради Олег БУЗУН.

«Ваша служба потребує відваги та сміливості, бездоганних навичок та досвіду, енергії та зібраності. Ви не звикли відступати перед небезпекою і сміливо дивитесь їй у вічі. Утверджуючи добро й милосердя, ви - справжні герої наших днів - із честю виконуєте покладені на вас завдання. Спасибі вам за вірність обов’язку, постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом», - зазначив Олег Віталійович.

Грамотами Ніжинської районної ради за значний вклад у боротьбі з пожежами, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та подій, рятування людей та у зв’язку з професійним святом були нагороджені: сержант служби цивільного захисту ЮРЧЕНКО Ярослав Володимирович, старший пожежний 16-ї державної пожежно-рятувальної частини (м.Ніжин)та сержант служби цивільного захисту ІВАШКО Володимир Миколайович, командир відділення 16-ї державної пожежно-рятувальної частини (м.Ніжин).

За інформацією організаційного відділу районної ради