back

Відбулась тридцята (позачергова) сесія районної ради

04 вересня 2015

Сьогодні у великому залі засідань міськвиконкому відбулася тридцята (позачергова) сесія районної ради VI скликання під головуванням голови районної ради Олега Бузуна.

У роботі сесії взяли участь депутати районної ради, селищний та сільські голови, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Батрак, начальник фінансового управління Світлана Алемша, начальник відділу освіти РДА Леся Лозова, начальник юридичного відділу райради Олена Прищепа, заступник керуючого справами, начальник аналітичного відділу районної ради Євгеній Коваленко, начальник загального відділу райради Людмила Мельникович, представник центру надання безоплатної правової допомоги Олена Іванова, засоби масової інформації та інші запрошені.

Перед початком засідання голова районної ради Олег БУЗУН та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій БАТРАК привітали з 60-річним ювілеєм Кунашівського сільського голову СУРМАЧЕВСЬКОГО Володимира Івановича та нагородили його грамотою Ніжинської районної ради та Ніжинської райдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю в органах місцевого самоврядування, самовіддане служіння обраній справі, вагомий внесок у розвиток територіальної громади.

На сесійному засіданні було розглянуто такі питання:

Про створення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» Ніжинської районної ради».

Про оренду комунального майна.

Про надання згоди на прийняття майна у спільну власність територіальних громад сіл, селища Ніжинського району.

У ході роботи найбільш дискусійним виявилося питання щодо створення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» Ніжинської районної ради». Свою точку зору висловили велика кількість присутніх, задавали питання й отримували вичерпні відповіді. Так, у ході обговорення голова райради Олег БУЗУН звернув увагу депутатів на переваги утворення даної установи та перспективи створення парку. У результаті – рішення по першому питанню було прийнято одноголосно.

У ході сесійного засідання депутати також розглянули та ухвалили відповідні рішення з двох інших питань порядку денного.

У кінці засідання до присутніх звернулася Олена Іванова, яка розповіла про роботу Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової домомоги, зокрема про те, які категорії населення можуть звертатись для отримання правової допомоги, в яких галузях права надається допомога та що вона включає в себе.

За інформацією організаційного відділу районної ради