back

Запорука наповнення бюджетів – укріплення ділових стосунків між бізнесом та громадськістю

04 вересня 2015

Напередодні професійного свята - Дня підприємця у Ніжинській об’єднаній податковій інспекції відбулося засідання за «круглим столом» у форматі діалогу з представниками бізнесу та громадськістю.

Участь у заході взяли заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації з гуманітарних, соціальних та політико-правових питань Оксана МЕЛАШЕНКО та заступник керуючого справами, начальник аналітичного відділу Ніжинської районної ради Євгеній КОВАЛЕНКО, начальник Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області Світлана ВОЛКОВА, заступник начальника Ніжинської ОДПІ Головного управління ДФС у Чернігівській області Оксана УТКІНА, представники малого та середнього бізнесу, ЗМІ.

За словами начальника Ніжинської ОДПІ Світлани ВОЛКОВОЇ, професійне свято - День підприємця - покликане привернути увагу суспільства до підприємницької ініціативи, сприяти подальшому розвитку малого і середнього бізнесу в країні. Відмітила важливість того, коли об’єднуються зусилля державного органу і громадських організацій задля збереження бізнесу в регіоні. В процесі роботи виникає безліч питань, які можна вирішити в ході діалогу.

Заступник начальника Ніжинської ОДПІ Оксана УТКІНА детально ознайомила учасників заходу з останніми законодавчими змінами податкового законодавства, які направлені на зменшення податкового тиску на бізнес. Учасники засідання схвально відмітили , що ці зміни для них надзвичайно важливі та актуальні.

Платники цікавилися новим форматом відносин – численними електронними сервісами ДФС, завдяки яким скорочується час на оформлення та подання звітності до органів ДФС, підвищується оперативність надання та якість звітності, оцінюються податкові ризики діяльності з партнерами по бізнесу, вирішуються проблемні питання платників. Відмітили позитивну роботу Центрів обслуговування платників , які у 2015 році надали більше 5 тисяч адміністративних послуг.

Під час заходу вітали бізнес спільноту представники Ніжинської РДА та Ніжинської районної ради.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана МЕЛАШЕНКО привітала всіх із Днем підприємців і звернула увагу на те, що це досить нелегка праця в сучасних умовах. Заступник голови РДА зазначила, що близько 6 млн грн. надійшло до районного бюджету від підприємців, що зареєстровані, та подякувала за їхню сумлінну роботу. Адже багато приватних підприємців працюють у маленьких селах і забезпечують необхідними продуктами населення територіальних громад, чим полегшують їх життя. Оксана Миколаївна подякувала також підприємцям за допомогу закладам бюджетної сфери у наданні продуктів харчування і, безперечно, висловила велику подяку підприємцям, які працюють у сфері перевезення, назвавши їх майже героями. Оксана МЕЛАШЕНКО напередодні свята побажала сфері підприємництва процвітання, усім підприємцям добрих і надійних партнерів та податкової систему, яка б стимулювала їх до роботи, успіхів, миру і злагоди.

Заступник керуючого справами, начальник аналітичного відділу районної ради Євгеній КОВАЛЕНКО привітав підприємців Ніжинського району з їх професійним святом, яке відзначатиметься традиційно в першу неділю вересня та висловив подяку за нелегку працю, побажав міцного здоров’я, щастя, щедрої долі, витримки, оптимізму, невичерпної наснаги у праці та надійних партнерів.

Відзнаками районної державної адміністрації та районної ради були нагороджені кращі представники сфери підприємництва.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю