back

В чотирьох школах району відкрили екологічні класи

02 вересня 2015

У День знань, за підтримки проекту Європейського Союзу «Clima East: збереження та стале використання торфовищ», з’явилися екологічні класи в 4 загальноосвітніх школах Ніжинського району: в селах Лосинівка, Григоро-Іванівка, Кукшин та Стодоли.

У відкритті взяли участь директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко, представник проекту Європейського Союзу «Clima East: збереження та стале використання торфовищ» Олег Колосок, голова Ніжинської райради Олег Бузун, сільські голови, педагогічні колективи шкіл, учні та батьки.

В екологічні класи подаровано меблі, ноутбуки, мультимедійні проектори та екрани.

Метою відкриття еко-класів є сконцентрування уваги навколо питання збереження природного середовища.

На сьогодні питання екології стають дедалі популярнішими. Їх вирішення необхідно починати зі зміни ставлення кожного окремого індивіда до природного середовища, яке слід формувати з юних років, коли формується особистість і морально-психологічні цінності людини. Тому роль школи у суспільстві як навчально-виховного інституту молоді є дуже важливою.

Ключовими темами, на які спрямована діяльність еко-класів, є популяризація здорового способу життя, а саме: зниження об’єму споживання води, мінімізація відходів (їх скорочення, використання вторинної сировини, переробка), енергоефективність, природа і біорізноманіття.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів ОДА