back

На Ніжинщині відкрили меморіальну дошку Сергію Петрику

01 вересня 2015

Сьогодні, в селі Перемога Ніжинського району на святковій лінійці, присвяченій Дню Знань відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на фасаді Перемозької школи на честь Сергія Петрика, який віддав своє життя, захищаючи державу. Загинув 22 лютого 2015 року в с. Златоустівка, Волноваського району Донецької області. Зараз Сергію було б 28 років.

На заході були присутні рідні загиблого воїна та його друзі, жителі територіальної громади, учні школи та їх батьки, вчителі, начальник управління соціального захисту населення РДА Олександр Шевчун та громадськість Ніжинщини.

Право відкрити меморіальну дошку було надано голові Ніжинської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Сергію Ступаку та родичам загиблого героя.

Нехай встановлена дошка пам’яті береже спогади про гарну людину, справжнього патріота України. Він віддав найцінніше – своє життя. Сергій зробив свій свідомий вибір і ми повинні завжди його пам’ятати, опікуватись його родиною і проблемами, які у них виникають, адже він віддав життя за усіх мешканців Ніжинського району, нашої держави.

Присутні вшанували його пам’ять хвилиною мовчаннята поклали квіти до меморіальної дошки.

На фасаді школи вже встановлено 3 меморіальні дошки, починаючи з відкриття школи: у 1980 році загиблому в Афганістані Миколі Орлу, Віктору Кубраку, який поліг під час виконання службових обов’язків у Москві, Сергію Барану, бійцю 13-го батальйону.

За матеріалами інтернет-видання "Нежатин"