back

Експертна рада з питань дискримінації за ознакою статі

26 серпня 2015

При Міністерстві соціальної політики України функціонує Експертна рада з питань розгляду звернень за фактами дискримінації за ознакою статі.

Експертна рада є консультативно-дорадчим органом та створюється з метою розгляду, обліку та узагальнення звернень з питань дискримінації за ознакою статі та підготовки пропозицій щодо їх усунення.

Експертна рада діє на громадських засадах.

Експертна рада у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.

Експертна рада взаємодіє з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, об'єднаннями громадян, іншими установами та організаціями з питань недопущення дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання ґендерного насильства, протидії торгівлі людьми.

Пропозиції Експертної ради мають рекомендаційний характер.

Основними функціями Експертної ради є:

- розгляд, облік і узагальнення звернень з питань дискримінації за ознакою статі та вжиття відповідних заходів за результатами їх розгляду;

- підготовка пропозицій щодо розробки проектів нормативно-правових актів Мінсоцполітики України з питань недопущення всіх форм дискримінації за ознакою статі та висновків;

- підготовка висновків, пропозицій та рекомендацій щодо вдосконалення нормативно-правових актів з метою їх відповідності принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

У разі виявлення фактів дискримінації за ознакою статі, зокрема прикладів зовнішньої реклами, що містить ознаки сексизму, Мінсоцполітики просить надсилати їх на розгляд Експертної ради.

З метою надання консультацій та роз’яснень пропонуємо звертатися до головного спеціаліста з питань сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації, адреса: м. Ніжин, вул. Батюка, 5а, 20 кабінет.

Андрій Штайнеккер,

головний спеціаліст з питань сім'ї, молоді

та спорту райдержадміністрації