back

Серпнева конференція педагогічних працівників району

27 серпня 2015

Сьогодні відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників району.

У роботі конференції взяли участь голова районної ради Олег Бузун, заступник голови районної державної адміністрації Оксана Мелашенко, завідувач відділу керівних кадрів та координації діяльності методичних кабінетів ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського Надія Єрмак, директори та педагоги дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів району, член Громадської ради при райдержадміністрації Валентина Щокіна, представники ЗМІ.

З доповіддю, у якій підведені підсумки роботи навчальних закладів у 2014-2015 навчальному році, намічені плани та завдання на новий навчальний рік, виступила начальник відділу освіти районної державної адміністрації Леся Лозова.

До обговорення активно долучилися учасники заходу. З особливостями організації навчально-виховного процесу в малокомплектному навчальному закладі присутніх ознайомила директор Липіврізького НВК Людмила Савченко. Про успіхи і досягнення педагогічного колективу та учнів Перемозької ЗОШ І-ІІІ ст. розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Любов Боровик. Вона поділилася досвідом організації навчального процесу та роботи з обдарованими учнями. Особливо щирим став виступ заступника директора з навчально-виховної роботи Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст. Лариси Бисько, яка детально розповіла про організацію виховної роботи у школі, зокрема, у напрямі патріотичного виховання підростаючого покоління.

Запорукою успішного сприйняття і засвоєння загальної освіти є належне дошкільне виховання. Саме про особливості роботи дошкільного навчального закладу у своєму виступі говорила завідуюча Вертіївським ДНЗ «Сонечко» Валентина Назаренко.

Кожен з виступаючих з неприхованою гордістю говорив про досягнення і здобутки своїх вихованців, педагогічних колективів, дякували батькам, меценатам. Та, в той же час, в складних умовах сьогодення не можливо не згадувати і про проблеми, з якими стикається освітня галузь загалом, та кожен освітній заклад на чолі зі своїм керівником зокрема. Це і недостатнє фінансування галузі, і низька наповнюваність класів, і неналежне технічне забезпечення, і труднощі в оплаті енергоносіїв та підготовки закладів до опалювального періоду. Але педагоги району впевнені, що мають силу здолати ці труднощі, адже благородна вчительська праця повертається сторицею успіхами вихованців та пам’яттю прийдешніх поколінь.

Про роботу профспілкової організації працівників освіти в 2014-2015 навчальному роках звітувала перед присутніми керівник проспілки Інга Чєботаєва.

Від імені Чернігівського обласного управління освіти в особі керівника Ігоря Вдовенка та ректора ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського Анатолія Заліського усіх педагогічних працівників району вітала Надія Єрмак. Вона зупинилася на основних завданнях, які постають перед освітянами області в 2015-2016 н.р. та зазначила, що Ніжинський район має неабиякий потенціал для того, щоб вирішувати освітні завдання на належному рівні.

Вітаючи учасників конференції, голова районної ради Олег Бузун подякував присутнім за їх роботу та побажав нових успіхів на освітянській ниві.

Заступник голови РДА Оксана Мелашенко, виступаючи перед педагогічною громадою, торкнулася багатьох питань функціонування галузі. В першу чергу, вона зазначила, що особисто взяла участь в об’їзді навчальних закладів з метою перевірки стану підготовки до нового навчального року. Слід відзначити, що станом на сьогодні усі заклади освіти району готові на належному рівні зустрічати своїх вихованців. Щирі слова подяки заступник голови районної державної адміністрації висловила на адресу педагогічних працівників, обслуговуючого персоналу, батьківського колективу, спонсорам за участь у підготовці до нового навчального року.

Зараз наше суспільство переживає складні часи. Складний цей період і для освіти, яка знову стоїть на порозі реформування. Оксана Миколаївна висловила сподівання, що новий закон про освіту нарешті задекларує належні соціальні гарантії вчителям та відповідний рівень заробітної плати.

Також, Оксана Мелашенко зупинилася на питаннях про роль вчителів у реалізації положень Законів України по декомунізації, децентралізації влади, об’єднання територіальних громад; про оптимізацію мережі навчальних закладів; потужність педагогічних колективів району; належну організацію навчально-виховного процесу, тощо. Але, першочерговим завданням, яке мають вирішити педагоги району, на думку Оксани Миколаївни – це виховання справжніх громадян нової незалежної, непереможної, вільної, європейської України, які будуть гордо нести славу про свій народ.

Відзнаками Міністерства освіти України, Чернігівського обласного управління освіти, районної державної адміністрації та районної ради були нагороджені керівники та педагогічні колективи навчальних закладів району.

За результатами конференції було ухвалено проект резолюції, який визначив основні напрямки розвитку освітньої галузі району у новому навчальному році.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА