back

Урочиста церемонія підняття Державного Прапору України

25 серпня 2015

Крилатий вітер розвиває стяг

Блакить із золотом на нім переплелися,

Наш прапар майорить неначе птах:

Народ не вмер й нікому не скорився!

Такими словами було відкрито урочистий мітинг, присвячений Дню Державного Прапора України, що відбувся 23 серпня біля меморіалу «Пам’яті Героїв Крут» в с.Пам’ятне Борзнянського району за участі керівництва Ніжинського та Борзнянського районів.

У святковому заході взяли участь перший заступник голови Ніжинської райдержадміністрації Сергій БАТРАК, голова Ніжинської районної ради Олег БУЗУН, заступник голови Ніжинської райдержадміністрації Оксана МЕЛАШЕНКО, голова Борзнянської РДА Анатолій ХАВИЛО, заступник голови Борзнянської районної ради Віктор ГОРБАЩЕНКО, керівник громадської приймальні народного депутата України в Борзнянському районі Валерія ДАВИДЕНКА Ігор ФОЩАН, Борзнянський військовий комісар, підполковник Олександр АНАНЕНКО, військовий комісар Ніжинського об’єднаного військового комісаріату Володимир ЯКУЩЕНКО, депутати районних рад, голови територіальних громад району, представники управлінь, відділів, служб Ніжинської райдержадміністрації та районної ради, представники громадськості, ЗМІ.

Почесне право підняти Державний Прапор України було надано МАЛОМУ Геннадію Григоровичу – учаснику АТО, кавалеру Ордена «За мужність», ЯКУШЕВІЙ Ользі Миколаївні – заступнику директора з виховної роботи Хорошеозерської ЗОШ І-ІІІ ступенів, ІВАНЕНКУ Олегу Олександровичу та НЕВЖИНСЬКОМУ Сергію Володимировичу – учасникам бойових дій в зоні АТО.

Після цього учасники заходу на знак вшанування пам’яті тих, хто віддав життя за кращу долю нашої землі, поклали квіти до пям’ятного знаку «Пам’яті Героїв Крут».

Відкриваючи церемонію святкування Дня Державного Прапора України та 24-річниці незалежності України, керівники району звернулися зі словами привітання та побажання до гостей святкового заходу.

«Уже стало традицією на цьому святому місці відзначати свята. Завжди, коли поставало питання незалежності, над небом здіймався жовто-блакитний стяг, і сьогодні ми з гордістю можемо сказати: «Ми – українці! Є у нас право на рідну мову, на свою державу, на гордий прапор золотисто-синій!», - наголосив Сергій БАТРАК, перший заступник голови Ніжинської РДА, - «Наш прапор у своєму кольорі вбрав кольори блакитного неба, хлібних ланів, він уособлює працю наших людей від сходу до заходу, від півдня до півночі. У ці дні над багатьма будівлями здіймаються жовто-блакитні прапори. Прапор свій здіймемо гордо, ми з ним дужі і єдині, ми навіки є народом українським в Україні! Зі святом! Слава Україні!»

Олег БУЗУН, голова Ніжинської районної ради, від себе особисто та від депутатського корпусу Ніжинської районної ради привітав усіх із Днем українського прапора, зі святами незалежності нашої держави. Очільник району звернув увагу на історичну значимість місця проведення заходу та відмітив, що День Прапора – символічний для нашої держави і ми завжди з трепетом будемо відноситися до своїх кольорів – до жовтого і блакитного, до кольорів, за які зараз воюють хлопці на Сході – частина їх присутня сьогодні на наших урочистостях, а частина сьогодні ще захищає наші рубежі.

«Я впевнений, що ми словами глибокої пошани і подяки звертаємося сьогодні до них, завжди допомагали їм і будемо це робити, поки ворог буде потурати нам наші кордони. У ці святкові дні я кожному з нас, кожній родині, колективам, нашим районам, Ніжинському і Борзнянському, і всій Україні бажаю найголовнішого – це миру, миру над нашими головами, миру для наших дітей, щоб вони могли спокійно вчитися, щоб ми могли спокійно працювати і розвивати наші території, райони, область і нашу Українську Державу. Я дуже вдячний за таке дійство і сподіваюся, що ця традиція буде продовжена в наступні роки з нашим сусіднім Борзнянським районом, - зазначив Олег Віталійович, - «Друзі, вітаю вас зі святом, і, безперечно, слава нашим районам і Слава Україні!»

Після вітальних слів під час акції «Я - громадянин України» Сергій БАТРАК урочисто вручив паспорти 16-річним дівчатам.

За мужність та героїзм, виявлені під час участі в антитерористичній операції на Сході України, за те, що за першим покликом Батьківщини стали на захист незалежності та цілісності України, мужні захисники в цей день отримали заслужені нагороди. Сергій Батрак оголосив наказ про нагородження військовослужбовців відзнакою «Учасник АТО», після чого військовий комісар Ніжинського об’єднаного військового комісаріату Володимир ЯКУЩЕНКО вручав три нагрудних знаки. Нами нагороджено:

Горбова Віктора Олексійовича (с.Крути)

Невжинського Сергія Володимировича (с.Липів Ріг)

Іваненка Олега Олександровича (с.Вертіївка)

Під час урочистих заходів звучали святкові патріотичні пісні у виконанні співаків Борзнянського району – Марії ХАНДОГИ («Родина»), Наталії ЗАПЛЕСВІЧКИ («Україна – це ти»), Романа КИЗЮНА («Примиріться сини»), Віталія ЗОЛОТАРЬОВА («Молитва»). Також чудове виконання «Козацького маршу» (А.Ткачук) та «Слава Україні»(О.Морозов) дарував народний аматорський духовий оркестр Борзнянського районного будинку культури під керівництвом Миколи ПОГРЕБНОГО.

За інформацією організаційного відділу районної ради