back

Нарада щодо виконання мобілізаційних завдань

12 серпня 2015

12 серпня 2015 року перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак провів нараду з селищним та сільськими головами з питань проведення шостої хвилі мобілізації на території району, зокрема, посилення мобілізаційних заходів з метою виконання поставлених завдань.

На нараді були присутні керівники територіальних громад, де є проблеми з проходженням мобілізації, керівники підприємств, які функціонують на території даних громад, заступник військового комісара Ніжинсько об’єднаного міського військкомату Аркадій Вартанов.

Перший заступник голови райдержадміністрації вже вкотре наголосив на персональній відповідальності посадових осіб органів місцевого самоврядування за проходження мобілізації та безумовному виконанні Указу Президента України №15\2015 від 14.01.2015 «Про часткову мобілізацію» та Законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про військовий обов»язок та військову службу».

Крім того, Сергій Батрак обговорив з присутніми проблеми, які виникають в ході проведення мобілізації та шляхи їх усунення та акцентував увагу на посиленні співпраці з керівниками підприємств для виконання мобілізаційних завдань.

- Необхідно активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, залучивши до цього волонтерські організації, а особливо, демобілізованих учасників АТО, які допоможуть здійснювати оповіщення та шукати добровольців. Адже потрібно замінити тих наших військових, які вже тривалий час знаходяться в зоні АТО – зауважив перший заступник голови райдержадміністрації.

За інформацією відділу з питань цивільного захисту,

мобілізаційонї роботи та взаємодії з правоохоронними органами