back

Нарада працівників клубних установ району

06 серпня 2015

06 серпня у райдержадміністрації відбулася нарада працівників клубних установ району.

Участь у заході взяла заступник голови райдержадміністрації з питань гуманітарної сфери, політико-правових та соціальних Оксана Мелашенко.

Відповідно до порядку денного, присутні розглянули питання про звіт клубних працівників про проведення заходів на пришкільних майданчиках; організацію та підготовку до Фестивалю меду, присвяченого Дню незалежності України «України – медовий край»; організацію та підготовку до Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України; звіт про надання платних послуг населенню клубними закладами; підготовку клубних установ до роботи в осінньо-зимовий період; присвоєння почесного звання «Заслужений працівник культури України» Миколі Гудименку та Світлані Мунтяновій.

Наразі першочерговим завданням є підготовка та проведення заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці незалежності України. Оксана Миколаївна наголосила, що ці святкові заходи мають обов’язково відбутися в кожному населеному пункті впродовж 22-24 серпня. Відповідальність за їх належний рівень проведення в значній мірі лежить на клубних працівниках.

Безперечно болючим є питання підготовки закладів соціальної сфери до опалювального сезону. Клубні установи також не виключення. Виникає багато проблем з обігрівом приміщень, особливо у великих будинках культури як, наприклад, Талалаївський районний БК та Лосинівський БК, які опалюються газом. Єдиний вихід з даної складної ситуації керівництво району вбачає в переведенні опалювальних систем на тверде паливо. Зрозуміло, що для цього потрібні значні кошти. Але, маємо надію, що спільними зусиллями органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, спонсорської допомоги, керівників установ соціальної сфери, поступово це вдасться здійснити.

Підводячи підсумки наради, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко зазначила, що клуб та бібліотека в маленькому селі, де немає школи, це єдині центри, які можуть згуртувати громаду, можуть допомогти місцевим жителям цікаво організувати своє дозвілля. В свою чергу, зацікавленість населення у організованих формах відпочинку – це прямий наслідок відповідального ставлення клубного працівника до своєї роботи. Тому, Оксана Миколаївна закликала усіх присутніх у залі належним чином ставитися до своїх обов’язків, відшукувати можливості співпраці із сільськими головами своїх територіальних громад, релігійними організаціями, закладами освіти, координувати дії між собою.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА