back

Всесвітній біг заради гармонії

08 червня 2015

Саме під такою назвою організовано міжнародну факельну естафету, яка 07 червня завітала й до села Вертіївка Ніжинського району. Спортсменів, які взяли у ній участь, урочисто, хлібом-сіллю, зустрічали та вітали сільський голова Олександра Теслик, головний спеціаліст з питань сім’ї, молоді та спорту Ніжинської райдержадміністрації Андрій Штайнеккер, учні загальноосвітньої школи.

На межі Ніжинського району до учасників марафону приєдналися небайдужі до спорту активісти та ветерани спорту, які разом з гостями подолали понад 17 кілометрів шляху.

Зі словами вдячності до сільської громади звернувся капітан української команди бігунів Євген Фурс. Він розповів про мету забігу та загалом про цей захід. У свою чергу, капітан української команди бігунів подякував організаторам за теплий гостинний прийом та організацію проведення естафети на Ніжинщині. Зокрема, за харчування спортсменів і їх супровід каретою швидкої допомоги та патрульною машиною ДАІ.

Після цього учасники естафети роздали присутнім та перехожим брошурки про їх марафонський біг, зробили колективне фото на пам”ять, а також надали можливість усім бажаючим потримати в руках палаючий факел – символ єдності та гармонії.

Аматорським колективом «Любисток» (під керівництвом Марини Ярмоленко) було підготовлено святковий концерт для учасників марафону.

Далі українська команда бігунів відправилась вже до сусіднього Борзнянського району.

Головний спеціаліст з питань сім’ї, молоді та спорту Ніжинської райдержадміністрації Андрій Штайнеккер