back

В райдержадміністрації обговорили питання підготовки до опалювального сезону та стан призначення і виплати адресних соціальних допомог

04 червня 2015

04 червня 2015 року перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак провів розширену нараду райдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Коник, керівники структурних підрозділів, селищний, сільські голови та члени Колегії РДА.

Про підсумки проходження опалювального періоду 2014-2015 років та заходи по підготовці до опалювального періоду 2015-2016 років доповідав начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олександр Ярмак. Він повідомив, що завдяки завчасно проведеній підготовчій роботі опалювальний період 2014-2015 років пройшов стабільно. Проблем з резервами газу та серйозних зауважень до обладнання і працівників під час проходження опалювального періоду не було. Опалювались усі, без винятку заклади освіти, діючи дитячі садки, заклади охорони здоров’я, адміністративні будинки селищної, сільських рад, Вертіївський терцентр.

З метою належної підготовки до опалювального періоду 2015-2016 років в районі заплановано проведення ряду заходів.

Планується реконструкція приміщень (облаштування внутрішніх санвузлів) та встановлення твердопаливного котла Талалаївська ЗОШ І-ІІІ ст., капітальний ремонт котельні з установкою твердопаливного котла Колісниківська ЗОШ І-ІІ ст., капітальний ремонт системи опалення,заміна насосного обладнання та заміна вікон Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст., Капітальний ремонт котельні з установкою твердопаливного котла Шатурській НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ст. та інших об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та організаційних заходів, які необхідно виконати до початку опалювального періоду 2015-2016 років.

З метою забезпечення своєчасного виконання ремонтно-будівельних робіт керівникам структурних підрозділів, селищному, сільським, головам слід невідкладно оформити необхідну документацію для використання фінансування по кожному об’єкту включеному до переліку заходів та особисто взяти під контроль виконання заходів по підготовці до опалювального періоду.

Забезпечити проведення навчання та переатестації персоналу, які обслуговують обладнання котелень, водо-, теплопостачання та водовідведення, займаються перевіркою технічного стану димовентиляційних каналів, особливо котелень, що працюють на газовому паливі. Необхідно розбити і затвердити заходи по попередженню і ліквідації аварійних ситуацій, забезпечити безумовне виконання порядку експлуатації наявних інженерних мереж шкіл, дитячих садків, закладів охорони здоров’я.

Селищному, сільським, головам необхідно заключити договори із шляховими організаціями, місцевими господарствами, приватними підприємствами, де є спеціалізована техніка на розчистку доріг від снігових заметів.

Участь в обговоренні взяв заступник керуючого Ніжинським відділенням "Ощадбанку" Сергій Землянський, який проінформував про державну програму енергомодернізації, яка почала працювати у травні. Її мета - скоротити споживання енергоресурсів та знизити витрати на комунальні послуги.

Підводячи підсумки з даного питання, Сергій Батрак зазначив, що витрати на опалення закладів соціальної сфери в осінньо-зимовий період 2014-2015 були значними. Тому зараз необхідно докласти максимум зусиль для модернізації опалювальних систем та проведення заходів, спрямованих на зменшення даних витрат. Сергій Анатолійович закликав селищного, сільських голів переглянути бюджети своїх територіальних громад та винайти можливості для надання допомоги об’єктам соціальної сфери на належному рівні провести підготовку до опалювального періоду.

Про стан призначення та виплати адресних соціальних виплат інформувала заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Борисенко.

Станом на 21.05.2015 року на обліку управління соціального захисту населення перебуває 2717 сімей району, які отримують різні види адресних соціальних виплат, в тому числі субсидій. Заборгованість по виплаті адресних соціальних допомог за звітний період відсутня. Станом на 21.05.2015 року є заборгованість лише по субсидії на житлово-комунальні послуги.

Більш детально Валентина Олексіївна зупинилася на питанні призначення субсидій за спрощеним порядком згідно постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 року №106. Вона надала роз’яснення щодо самої процедури призначення субсидії населенню та нововведеннях, які є на даний час.

Питання про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених актами законодавства, розпорядженнями і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України та роботи із зверненнями громадян розглядалося протокольно.

За результатами засідання дані доручення відповідальним виконавцям.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА