back

Урочистості з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

12 травня 2011

У районному Будинку культури в с.Талалаївка відбулись урочистості з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.Перші ряди зайняли гості свята - ветерани.

З вітальними словами до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Володимир Другаков:

"Напередодні Дня Перемоги ми вкотре подумки повертаємося до травня 1945 року, щоб з глибокою повагою згадати тих, хто виборов наше сьогодення, захищаючи Батьківщину. 66 років відділяє нас від тих травневих днів, коли відлунали останні залпи найстрашнішої в історії людства війни.

Ніхто не забутий і ніщо не забуте. Скільки б часу не пройшло – ніколи не померкне велич військової доблесті, безмежної мужності і героїзму творців Великої Перемоги над фашизмом.

Близько 15-ти тисяч своїх синів і дочок послали села району на захист Вітчизни. З них понад 8 тисяч залишились назавжди на полях боїв. Вони до кінця виконали свій обов"язок перед Батьківщиною, своїм народом, увійшли в легенду.

Ніколи не заросте людська стежина до священних місць. По всій Україні на полях колишніх боїв, у селах і містах постали величні пам"ятники і обеліски тим, хто в ім"я Перемоги віддав найдорожче – своє життя. Вони не чекали слави, не думали про нагороди і особисті почесті, не вважали себе героями.

Спливають десятиліття, але в нашій пам"яті живе і вічно буде жити шана і вдячність до тих, хто приніс мир, визволення і спокій на нашу землю. Ми в неоплатному боргу перед мільйонами батьків, дідів, братів і сестер, які своїм життям закрили нас і прийдешні покоління від смертоносного подиху війни. Їхніми зусиллями не лише здобуто Перемогу, але й здійснено відбудову країни, піднято з руїн міста і села, закладено підвалини незалежності України, збережено і примножено нашу культуру, інтелектуальний потенціал нації.

Тож повага до ветеранів, піклування про них – наш святий обов"язок, непорушний закон для народу.

Сердечно вітаю всіх, хто пройшовши через свинцевий град Великої Вітчизняної війни, повернувся до своїх матерів, дружин, дітей, подарував світлу, безмежно красиву і горду Перемогу.

Вітаю вас, сивочолі ветерани, солдатські вдови, трудівники тилу, з 66-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Бажаю усім доброго здоров"я та многоліття, мирного неба над нашою священною землею, благополуччя вашим оселям, кожній сім"ї".

Кращі учні Талалаївської школи поклали квіти до пам"ятника загиблим воїнам.

Відбувся святковий коцерт.