back

Голова райдержадміністрації Володимир Другаков привітав зі столітнім ювілеєм жительок нашого району

06 серпня 2011

Вклоняюся Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламності перед воєнними лихоліттями та труднощами післявоєнної відбудови. Радію, що, переживши багато бурхливих подій, Ви стали свідком народження незалежної Української держави. Ці слова від Президента україни Віктора Януковича зачитав наталії Платонівні Руденко голова райдержадміністрації Володимир Другаков, який привітав її із сторіччям.

Не дочекавшись з фронту чоловіка і трьох братів, колгоспниця виростила чотирьох дітей. У повсякденних турботах швидко промайнув вік. Отака мудрість і працелюбність - взірець для багаточисленної рідні, яка не помістилася в кімнаті.

Лосинівка є лідером серед населених пунктів району за кількістю довгожителів. за останні два роки такі славні дати відсвяткували четверо її мешканців.

Вікового рубежу сягнула також Марина Динька, все життя якої присвячено Талалаївці. Якою була ї доля? Схожою на долю багатьох інших сільських жінок: праця, діти, турботи... Народила чотирьох дочок. Ставила їх на ноги вже без чоловіка, який поклав голову на полі війни. Нянчилась з онуками, яких у неї дев"ять, раділа 17 правнукам, дочекалася й праправнука. І на всіх вистачило її неспокійног серця. Секрет довголіття Марини Гнатівни, на думку дочок, - у надмірній її доброті. 13 червня у господі талалаївської ювілярки було людно, як ніколи. Одним з перших із слвною датою жінку привітав керівник району Володимир Другаков. Були вручені подарунки та квіти.

Олександр Василенко