back

Оцінка власного здоров’я

07 квітня 2015

З метою вивчення думки населення Чернігівщини про стан свого здоров’я, наприкінці 2014 року органами державної статистики проведено опитування серед домогосподарств області, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя.

Результати опитування свідчать, що у 2014р. частка респондентів області, які оцінили стан свого здоров’я як «добрий» становила 36%, як «задовільний» – 50,1% та кожний сьомий вважав його «поганим». В Україні таких осіб 49,5%, 40,8% та 9,7% відповідно. Порівняно з 2013р. частка населення області, яка оцінила стан свого здоров’я як «добрий», зменшилися на 6,5 в. п.

Серед регіонів найкраще оцінили свій стан здоров’я жителі Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської областей, там частка населення, яка визначила його як «добрий», становила 67,7–61,9%. Найбільше громадян з «поганим» самопочуттям у Чернігівській, Хмельницькій та Запорізькій областях (13,9–13,2%).

У країнах ЄС найздоровішим вважає себе населення Швеції, Кіпру, Нідерландів, Бельґії, Греції, Сполученого Королівства, Мальти, Люксембурґу та Іспанії. Найбільш незадоволені своїм здоров’ям жителі Литви, Портуґалії, Латвії Угорщини, Естонії, Польщі та Чехії.

Головне управління статистики у Чернігівській області