back

“Віват, інтелект!”

15 квітня 2011

Команда юних ерудитів Перемозької школи-переможець гри “Віват, інтелект!”

11 команд юних ерудитів протягом березня місяця брали участь у полуфіналах гри “ Віват, інтелект!”Але в одну четверту фіналу потрапили лише чотири команди- Вертіївської,Лосинівської, Талалаївської та Перемозької шкіл.

Ці команди й зійшлися у напруженій інтелектуальній битві, яка відбувася на базі районного центру дитячої творчості та юнацтва.

Захід, організатором якого виступив районний відділ освіти, ставив за мету підтримати талановиту молодь, поглибити вивчення історії рідного краю. Учасники гри мали можливість перевірити свої знання, навички логічного мислення та суджень. Неабияку роль відігравала миттєва реакція. Адже від того, хто першим нажме кнопку світлового сигналу, почасту залежала доля поєдинку.

Запитання формувалися на межі можливостей учнів. У їх текстах були присутні як « підказки», що спрощували пошук відповіді, так і « зайва» інформація, яка ускладнювала правильну відповідь. Були питання також на ерудицію, на асоціативне мислення з здійсненням практичних дій, питання з використанням наочності.

Гру судило висококваліфіковане журі у складі методистів районного відділу освіти Тетяни Віталіївни Черненко та Володимира Васильовича Григоренка.

Показово, що команди продемонстрували високий рівень гри. Вони пам"ятали величезну кількість інформації, часто давали відповідь на перших секундах. Було наявне емоційне обговорення питань. Захоплювала незвичайна азартність.

Учасники гри відчували постійну моральну підтримку наставників та уболівальників. В музичних паузах виступили вихованці музичного гуртка центру дитячої творчості ( керівник М.С.Гудименко).

Усі команди лишили по собі добре враження.Та фортуна цього разу виявилась на стороні юних знатоків з Перемозької школи.

Перехідний кубок переможцям вручила Леся Вячеславівна Лозова, начальник відділу освіти. Команди і їх наставники нагороджені грамотами, цінними подарунками і тортами.

Спонсорами міроприємства виступили Володимир Карпенко, голова районної ветеранської організації та районний відділ освіти.

Безперечно, інтелектуальна гра дала поштовх до активізації інтелектуального потенціалу школярів, сприяла вихованню патріотичних почуттів, допомогла учням відчути причетність до кращих традицій рідного краю.

Є надія, що у найближчому майбутньому інтелектуальна гра « Віват, інтелект!» охопить більшість шкіл району.

Газета« Шкільна мозаїка»