back

Ніжинська ОДПІ інформує

12 квітня 2011

3 травня - останній день декларування доходів громадян.

Ніжинська об"єднана державна податкова інспекція нагадує громадянам: останній день подання декларації про доходи за 2010 рік та для отримання податкового кредиту 3 травня 2011 року.

Вже більше 600 декларацій подано до податкової інспекції та задекларовано до сплати в бюджет 479 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. Скористалися правом на отримання податкового кредиту більше 170 осіб. Тож не баріться та не відкладайте подання декларації про доходи до граничного терміну.

Декларації приймаються в Ніжинській ОДПІ щоденно понеділок-п"ятниця до 18-00, субота-неділя до 13-00. за адресою : вул.Поштова,2, кім. 101, 104, 118, 209. Довідки за телефоном 2-24-92, 3-19-12.

Дякуємо за вчасно подану декларацію!

Звітують податкові агенти.

Особи, які мають статус податкових агентів, зобов"язані подавати до органу державної податкової служби за місцем реєстрації податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб за базовий податковий період, що дорівнює календарному місяцю, про загальні суми доходів, нараховані (виплачені, надані) на користь платників податку, і загальні суми податку на доходи фізичних осіб, утримані з цих доходів, а також обсяги перерахованого податку до бюджету.

Податковим агентом є особа, на яку покладається обов"язок з обчислення, утримання з доходів, що нараховуються (виплачуються, надаються) платнику, та перерахування податків до відповідного бюджету від імені та за рахунок коштів платника податків.

З метою уникнення можливої соціальної напруги, додаткового навантаження на платників податків, а також витрат часу, пов"язаних із заповненням та поданням звітності у подальшому, податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу таку декларацію за відповідний звітний період.

Штрафні санкції, за минулі звітні періоди ( січень, лютий) - не застосовуються.

Нагадуємо, що податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб подається протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Сектор масово-роз"яснювальної роботи та звернень громадян