back

Зміни в організації оздоровлення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

04 лютого 2015

З 01.01.2015 року набрали чинності зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що були визначені п.4 Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII.

Відповідно до цих змін пільги на санаторно-курортне лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в 2015 році поширюються на дорослих громадян, віднесених до категорії 1, та дітей-інвалідів, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою.

У поточному році процедуру закупівлі послуг з санаторно-курортного лікування покладено на Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Закупівля зазначених послуг буде здійснюватись після надходження коштів на зазначені цілі, у порядку згідно із Законом України «Про здійснення державних закупівель» з урахуванням потреби та профілів захворювання постраждалих осіб.