back

Президент: Україна продовжить рухатись шляхом реформ

23 грудня 2011

Україна завершує непростий 2011 рік з низкою позитивних рішень - у наступному році наша держава продовжить рухатися шляхом реформ. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції.

"Найголовніше: все, що нам вдалося зробити - це вже той позитив, який дає нам надію на майбутнє. У нас завжди була, є і буде віра у власні сили, можливості нашої країни. З такою вірою ми живемо і будемо жити. Наступний рік, я переконаний, також дасть позитив », - сказав Глава держави.

Безумовно, зауважив В. Янукович, швидкість і глибина реформування країни залежить від багатьох складових -. У тому числі від підготовки виконавців та розуміння суспільства "По деяких питаннях ми почали рух вперед", - зазначив він.

"Я переконаний: кожна людина добре розуміє, щоб змінити життя на краще, потрібен рух вперед, потрібні зміни», - сказав Віктор Янукович.

У 2012 році головний акцент державної політики буде зроблено на поглибленні реформ на регіональному та місцевому рівнях. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час підсумкової прес-конференції.

"Ми передбачаємо створення міцних горизонтальних зв"язків між регіонами та місцевими громадами, посилення міжрегіонального співробітництва, активну політику регіонів із залучення інвестицій - у тому числі через формування інноваційно-орієнтованих господарських кластерів", - сказав Глава держави.

За його словами, важливі кроки будуть також зроблені в забезпеченні прозорості та ефективності державного управління. "Ми прийняли закони та рішення, спрямовані на боротьбу з однією з головних перепон на шляху реформ - корупцією в державному секторі" -. Наголосив В. Янукович.