back

Заробітна плата працівникам бюджетних установ області буде виплачена своєчасно

16 грудня 2014

Додаткова дотація, яка виділена області відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України „Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік, для спрямування місцевим бюджетам на оплату праці” в сумі 237,4 мільйонів гривень, на даний час розподілена між місцевими бюджетами області згідно з розпорядженнями в.о. голови обласної державної адміністрації від 02.12.2014 № 713, від 05.12.2014 № 726 та від 15.12.2014 № 748 „Про розподіл дотації”.

Кошти зазначеної дотації будуть спрямовані виключно на оплату праці, простроченої заборгованості із заробітної плати в бюджетних установах станом на 01.01.2015 року не буде. Місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування мають змогу забезпечити погашення боргів з оплати праці за попередні періоди, виплату авансу за грудень та в більшості місцевих бюджетів – заробітної плати за другу половину грудня.

Водночас, на місцях мають і надалі вживатись заходи з економії коштів, першочергового направлення на виплату заробітної плати та енергоносіїв не менше 90% всіх видатків.

Завдяки спільним діям органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування щодо жорсткого режиму використання енергоносіїв, і враховуючи сприятливі погодні умови наприкінці року, місцеві бюджети області також мають можливість забезпечити своєчасну оплату енергоносіїв.

За інформацією Департаменту фінансів ОДА