back

Фотовиставка "Я - такий як ти!" до Міжнародного дня інвалідів

08 грудня 2014

06 грудня 2014 року в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва відбулося урочисте відкриття Першої обласної фотовиставки «Я – такий як ти!!!», присвяченої Міжнародному Дню інвалідів в Україні. Мета фотовиставки: інтеграція дітей з інвалідністю у суспільство, формування толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами, привернення уваги громадськості до проблем створення інклюзивного (сприятливого) середовища для дітей з інвалідністю.

Учасниками фотовиставки стали діти з особливими потребами вихованці спеціалізованих та інклюзивних груп/класів дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів з усієї Чернігівської області, а також представники громадських організацій, що опікуються проблемами дітей та молоді з інвалідністю.

Активну участь у підготовці та роботі заходу взяли учні, батьки та вчителі Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст., Черняхівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст., Липоворізького НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ст. Фотографії дітей з особливими освітніми потребами були представлені в номінаціях: «Я – такий як ти!» (портретні фото дітей з особливими освітніми потребами), «Я серед інших» (фотографії, що ілюструють життєдіяльність, спільну діяльність дитини з іншими дітьми), «Я та мої домашні улюбленці» (фотографії дитини разам з домашнім улюбленцем), «Світ навколо мене» (світлини навколишнього середовища).

Організатори конкурсу відмітили, що несподіваною родзинкою фотовиставки став виступ юного поета-учасника виставки – Шевченка Андрія – вихованця Липоворізького навчально-виховного комплексу І-ІІ ступенів Ніжинської районної ради Чернігівської області.

У рамках фотовиставки діяли творчі майданчики:

• Майстерня юного фотографа;

• Твістинг;

• Аквагрим;

• Парад святкових зачісок від салону краси «Інь Янь»;

• Благодійна виставка-ярмарок творчих здобутків дітей з особливими освітніми потребами та волонтерів;

• Творчий інтеграційний майстер-клас «Ми бачимо світ однаково!» (створення колективних малюнків);

• Янголяткова дослідницька лабораторія;

• Виступ танцюристів на інвалідних візках – вихованців ЧМОІ «Шанс».

Генеральний спонсор фотовиставки: Благодійний Фонд «Поліський оберіг». Організатори фотовиставки: відділ інклюзивного навчання післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, Центр розвитку дитини «Янголятко», Чернігівський обласний ліцей для обдарованої сільської молоді.

За інформацією відділу освіти