back

ПОДЯКУВАЛИ ДОБРОЧИНЦЯМ

11 грудня 2014

Хоч день волонтера й відзначався 5 грудня, сьогодні це люди, без яких життя, мабуть, стало б. Як мінімум у тих, хто зі зброєю в руках стоїть на захисті кордонів України на сході. Волонтери вдягають, взувають, годують, купують засоби захисту, доставляють гуманітарні вантажі в зону антитерористичної операції, визволяють з полону. Тільки завдяки їм, небайдужим людям, які не рахуються ні з власним часом, ні з моральними та матеріальними затратами, українські захисники тримають зв'язок з рідною землею, сім’ями й почуваються незабутими.

І хоч свято волонтерів минуло, ця категорія людей сьогодні у всіх на слуху, особливо – у тих, хто їх чекає щодня. У райдержадміністрації зібрали волонтерів, аби віддати належне всім і кожному окремо за безкорисливу благодійну допомогу армії. Голова РДА Ігор Смаль особисто подякував керівникам підприємств, установ, організацій, приватним підприємцям, - всім, хто так чи інакше допомагає воякам на сході.

За доброчинність, щиру любов до ближнього, моральну, матеріальну підтримку, вміння втілювати в життя християнську мораль, чуйність і незламну віру у свій народ та з нагоди Міжнародного дня волонтера Подяками РДА Ігор Вікторович відзначив: обласного благочинного Чернігівської єпархії, настоятеля кафедрального Собору Всіх Святих міста Ніжин, протоієрея Сергія Чечина, директора ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрія Болоховця, Сергія Ясинського, приватних підприємців Ігоря Нагорного, Рустама Насібова, Олександра Тищенка, генерального директора ТОВ АПК «Магнат» Миколу Полуду, Лосинівського селищного голову Анатолія Стрільця.

Подяки чекають ще кількох доброчинців, які не змогли в цей день завітати на зібрання. Це голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, директор СПОП «Ксена» Віра Давиденко, голова КСП «Агрофірма»Лосинівська» Микола Окостень, голова правління Ніжинської райспоживспілки Надія Прядко, начальнику відділу забезпечення збереження документів Державного архіву Чернігівської області Вікторія Микитко. Та, як зазначив Анатолій Стрілець, цей список можна продовжувати, адже в кожному населеному пункті району, і в Лосинівці зокрема, є люди, які, не чекаючи ні грамот, ні подяк, ні будь-яких інших нагород, торують шлях з мирної Ніжинської землі до буремних Донецької та Луганської упродовж багатьох місяців. І, не зважаючи ні на що, ні на погодні умови, ні на фізичну чи моральну втому, вони й надалі триматимуть цей зв'язок. Бо саме вони, волонтери, вселяють у наших бійців віру в те, що вони потрібні своєму народу.

За матеріалами газети "Ніжинський вісник"