back

Визначено переможця змагань "Краще спортивне село Ніжинського району - 2014"

11 грудня 2014

6 грудня у районному Будинку культури с. Талалаївка пройшли останні змагання у залік на «Краще спортивне село Ніжинського району – 2014 року». Як і минулого року, закривати сезон випало російському більярду. Цьогорічний турнір присвячувався Дню Збройних сил України. Він зібрав 6 команд, 12 спортсменів. Розпочалося все із урочистої частини, організатори змагань запросили учасника АТО Валерія Храмова, вручили подарунки, було сказано багато теплих слів. Для нього, організаторів та учасників турніру виступали місцеві артисти.

Після цієї вступної частини розпочалися перші партії. Головним питанням було чи зможе Григоро-Іванівка взяти реванш у господарів с. Талалаївка. Адже ось уже скільки років ці дві команди в очному протистоянні виборюють звання чемпіона. Як не намагалися інші учасники, команди із Сального, Лосинівки, Черняхівки, Липового Рогу, дати бій фаворитам, все було марно. Знову у півфінал потрапили два учасника із Григоро-Іванівки Максим Сердюк, Валерій Андрущенко та два із Талалаївки Володимир Мунтянов та Олексій Носенко. Не вдалося побачити у фіналі гравців однієї команди, Максим Сердюк та Володимир Мунтянов були сильнішими і розіграли звання чемпіона Першості Ніжинського району з російського більярду в очному поєдинку. З рахунком 3:1 по партіям перемогу святкував Максим Сердюк, який до особистого чемпіонства добавив командний успіх, що дало с. Григоро-Іванівка посісти 2-ге місце у загальному заліку на «Краще спортивне село – 2014 року». Турнір з російського більярду пройшов на дуже високому рівні, дякуючи організаторам, Володимиру Євтуху – голові районної організації «Колос», Андрію Штайнеккеру – головному спеціалісту з питань сім’ї, молоді та спорту Ніжинської РДА та звичайно Світлані Мунтяновій – завідуючій Будинком культури с. Талалаївка, яка дуже привітно зустріла учасників та гостей. Вкотре приклад для молоді показують сільські голови - Андрій Дзюба та Володимир Орел, які також прийняли участь у турнірі.

Підсумовуючи весь спортивний рік, варто відзначити, що незважаючи на таку ситуацію у країні, у Ніжинському районі пройшло багато турнірів, які свідчать, що молодь прагне займатися спортом, прагне здобувати чемпіонство, а також прославляти своє село.

Як і минулий рік, найкращим спортивним селом стало с. Сальне, яке не залишило ніяких шансів головним переслідувачам – с. Григоро-Іванівка та селищу Лосинівка, які зайняли відповідно друге та третє місце.

Олексій Чернета