back

Вони живуть з вірою…

04 грудня 2014

До Міжнародного Дня інвалідів, що відзначається 3 грудня, у всьому світі проводяться виховні заходи, конкурси, змагання, фестивалі тощо. Таким чином світова громадськість турбується про людей з обмеженими можливостями.

На базі Григоро-Іванівської ЗОШ І-ІІ ступенів для учнів середніх та старших класів фахівцем із соціальної роботи було проведено виховну годину «Вони живуть з вірою», метою якої було ознайомити дітей з такою соціальною категорією як діти- та люди-інваліди, звернути увагу на їх права, формувати в дітей любов та повагу до людей з обмеженими можливостями, виховувати чуйність, співчуття та гуманне ставлення до людей з вадами.

Протягом уроку діти були активними, висловлювали власні думки. Прикладом того, що люди не втрачають віри у власні сили, віри в життя, віри в краще, став підбір матеріалу про талановитих людей з обмеженими фізичними можливості. Діти на відео побачили і почули талановитого сліпого Івана Ганзеру з шоу-конкурсу «Голос країни», американського сліпого співака Стіві Уандера та італійського тенора Андреа Бочеллі, відео переможця шоу «Китай шукає таланти» Лю Вея, який не маючи рук ногами грав чудову мелодію на фортепіано. Також учням було продемонстровано презентацію про життя молодої української жінки, яка народилася без рук та короткою ногою, але маючи жагу до життя вдало вийшла заміж і народила донечку. Згадали і про Лесю Українку, Луї Брайля, Франкліна Рузвельта, Мігеля де Сервантеса…

Підводячи підсумки, діти зробили висновок - до людей з обмеженими фізичними можливостями потрібно буди милосердними, толерантними, проявляти співчуття і подавати руку допомоги. Адже люди-інваліди кожен день живуть з вірою, що ми будемо людяні і зробимо все від нас залежне, щоб вони не відчували себе обмеженими.

За інформацією Ніжинського РЦСССДМ