back

За досвідом до Німеччини

02 грудня 2014

З 23 по 28 листопада 2014 року в рамках програми «Розвиток малого та середнього бізнесу як двигун економічної конкуренції» та за підтримки Представництва Фонду імені Фрідріха Науманна в Україні відбувся офіційний візит представників українських економічних управлінських інституцій до Німеччини.

Делегацію Чернігівщини представляли голова обласної ради Микола Звєрєв, голова райдержадміністрації Ігор Смаль та радник Президента Української торгово-промислової палати Валерій Кокоть.

Упродовж тижня у Берліні, Бранденбурзі та Потсдамі було організовано ряд заходів, метою яких було ознайомлення учасників з економічними, правовими, організаційними аспектами ведення бізнесу в Німеччині, питаннями заснування малих та середніх підприємств та їх значення для економіки, підтримки середнього бізнесу та підприємств-початківців тощо.

Також відбулася низка зустрічей з посадовими особами, науковими співробітниками, експертами, які безпосередньо займаються даним напрямком роботи. Як наслідок, були налагоджені тісні ділові контакти з головою адміністрації округу Телтов-Флемінг Корнелією Велан.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю РДА