back

Герої не вмирають

21 листопада 2014

Страшна звістка знову прийшла на ніжинську землю. Цього разу в село Григоро-Іванівка.

17 листопада під час виконання свого військового обов’язку, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, мирних жителів на сході нашої держави загинув молодший сержант, снайпер військової частини А 0941 (селище Десна Козелецького району) Лупікс Яніс Модресович.

Під час поїздки за загиблими військовослужбовцями, в район населеного пункту Дебальцево Донецької області, автомобіль, в якому перебував Яніс, наїхав на протитанкову фугасну міну, внаслідок розриву якої він загинув разом з ще чотирма бійцями.

У сорокатрирічного героя вдома, у с.Григоро-Іванівка залишилися дружина Вікторія та троє неповнолітніх дітей.

Обірвалося життя, обірвалися всі плани та надії. Проте герої не вмирають. Вони живуть світлою пам’яттю у наших серцях та залишаються у справах та діях тих, хто лишається після них.

Поховали Яніса Лупікса 20 листопада на кладовищі у Григоро-Іванівці з усіма військовими почестями. Провести в останню путь земляка-героя прийшли жителі села, рідні, друзі, голова райдержадміністрації Ігор Смаль, представники районної ради, Ніжинсько-Куликівського об’єднаного військового комісаріату, військової частини, де він служив.

Слава героям і вічна їм пам’ять!

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації