back

Допоможи ближньому

20 листопада 2014

Турбота про ближнього - невід'ємна частина існування людини як соціальної істоти.

Турбота про ближнього - це принцип буття людини.

Допомога була у всіх віках природнo-людським добрим ділом. Так було колись і так залишилось. Ми не можемо жити без інших, а інші потребують нашої допомоги. Хоча, деколи і забуваємо про це, але все ж совість нам час від часу нагадує про те, що б ми могли зробити і не зробили, де б могли допомогти і все ж таки не допомогли…

Допомога ближньому обов'язкова… Прикладом об'єднуючої сили доброти і турботи про ближнього є щорічне проведення на базі Ніжинського державного університету ім.. М.Гоголя акції «Допоможи ближньому». Студенти факультету «Психології та соціальної роботи» зібрали речі, які були в користуванні, дитячі іграшки. Всі вони були передані спеціалістам центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для адресної допомоги сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Особливо хочеться відмітити найактивніших студентів: Яцун Лесю, Сєркову Вікторію, Сергієнко Світлану та Сергія, Кисловець Ольгу та Бойко Анну. Вони допомагали не лише в зборі речей, а й в організації перевезення до пункту обміну речей.

Допомогти тим, хто зневірився і не бачить виходу з важкої життєвої ситуації - те мале, що може зробити кожен з нас. Лише творивши добро, не чекаючи подяки чи нагороди, можна гідно прожити життя та залишити за собою слід. Отож, не будьмо байдужими до наших ближніх, котрі потребують допомоги, даймо їм частинку свого серця, а тоді Бог поверне нам сторицею.

За інформацією Ніжинського районного ЦСССДМ