back

Нагородження переможців та призерів Відкритої першості Ніжинського району з футболу 2014

19 листопада 2014

15 листопада відбулося урочисте нагородження переможців та призерів Відкритої першості Ніжинського району з футболу 2014. У затишному Будинку культури селища Лосинівка зібралися кращі команди, гравці, арбітри, ветерани футболу та організатори. Завітали на церемонію і почесні гості: голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, почесний голова Федерації футболу Ніжинського району Володимир Другаков, голова Ніжинської районної організації «Колос» Володимир Євтух, головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту Ніжинської РДА Андрій Штайнеккер.

Закінчився чемпіонат, який тривав 6 місяців та виявився досить неординарним. А все тому, що він зібрав під свої вітрила людей різних професій, віку, освіти, захоплень та статусу. 18 футбольних команд, 450 гравців взяли участь у змаганнях. Зіграно 124 поєдинки в яких забито 662 голи.

2014 рік відзначився появою нових футбольних колективів: «ФК Цукровик» (м. Носівка), «ФК Юність» (с. Червоні Партизани), «ФК Творець» (м. Ніжин) та команди, що після довгої перерви повернулася у великий футбол «Зоря» (с. Світанок).

Спочатку на сцену вийшли гравці команд «Динамо МВС» (м. Ніжин) та «Юність» (с. Червоні Партизани)- бронзові призери Прем’єр-ліги та Першої ліги. Почесний голова Федерації футболу Ніжинського району Володимир Другаков вручив їм медалі та дипломи.

Медалями та почесними дипломами були нагородженні і гравці команд «Колос» (с. Безуглівка) та «Цукровик» (м. Носівка)- срібні призери Прем’єр-ліги та Першої ліги.

Під овації всього залу нагороджувалися чемпіони. «Відродження» (с. Сальне)- переможець Прем’єр-ліги та ФК Гармащина - переможець Першої ліги. Якщо для Сального це вже звична справа (отримувати нагороди), адже це третій тріумф поспіль, то для Гармащини справжнє свято. Золоті медалі, кубки та почесні дипломи вручив найкращим командам голова Ніжинської районної ради Олег Бузун.

За справедливе суддівство отримали пам’ятні статуетки найкращі арбітри, які протягом сезону обслуговували матчі Першості: Петро Кательницький, Олександр Ступак, Дмитро Матвієнко.

Всі, хто слідкував за іграми першості району з футболу, стали свідками безкомпромісної боротьби, красивих ігрових комбінацій, феєричних голів, що у більшості випадків стали можливими завдяки кращим футболістам команд. Були відзначені нагородами кращі бомбардири: Руслан Черненко з команди «Відродження» с. Сальне, який забив 16 голів у 14 матчах та Тарас Ткаченко з команди «Зоря» с. Світанок, що відзначився у воротах суперника 21 раз, зігравши 18 матчів.

Була визначена символічна збірна Відкритої першості, кращі 11 гравців всього сезону отримали статуетки та почесні дипломи. Кращий голкіпер – Ярослав Росієць («Відродження» с. Сальне), кращі захисники – Ігор Петрик та Сергій Голопапа («Відродження» с. Сальне), Дмитро Примак і Тарас Примак («Фенікс» смт. Лосинівка), кращі півзахисники – Артур Чуприна («Відродження» с. Сальне), Роман Литвин та Іван Регеша («Динамо МВС» м. Ніжин), Віталій Гах («Колос» с. Безуглівка), кращі форварди – Євген Старостенко («Колос» с. Безуглівка), Станіслав Гора (ФК Гармащина).

В цьому році започаткувалася нова номінація. За видатні заслуги в розвитку футболу Ніжинського району, яскраву особисту футбольну кар’єру, гідний приклад для наслідування, системні прояви «Чесної гри», прославлення футбольної міці району обрали до «зали слави футболу в Ніжинському районі» та присвоїли звання легенди футболу у Ніжинському районі Шматку Миколі Миколайовичу і Мунтянову Володимиру Федоровичу.

За видатні заслуги в розвитку футболу у своїх територіальних громадах присвоїли звання «кращий організатор футболу» Григоро-Іванівському сільському голові Володимиру Орлу, Бурківському сільському голові Андрію Дзюбі та Світанківському сільському голові Роману Ніколаєнку.

Були нагороджені подяками Ніжинської районної ради за вагомий внесок у розвиток фізичної культу та спорту Володимир Євтух, Андрій Штайнеккер, Микола Чуприна, Дмитро Кураш, Микола Окостень, Анатолій Стрілець, Микола Шматок.

Церемонія нагородження пройшла на високому рівні. Хочеться висловити подяку відділу культури Ніжинської райдержадміністрації, а також завідуючій Будинком культури селища Лосинівка Валентині Гавриляко та артистам, які прикрасили свято.

Окрема подяка голові Ніжинської райдержадміністрації Ігорю Смалю та першому заступнику голови Сергію Батраку; керівникам ФГ "Заньківське" та ПП "Агропрогрес" ІМК за фінансову підтримку; Лосинівському селищному голові Анатолію Стрільцю за гарний прийом.

Олексій Чернета