back

Профілактика правопорушень серед неповнолітніх

18 листопада 2014

Формування людини, як відомо, починається з дитинства. В молоді роки закладається основа не тільки відповідних знань, але й норм поведінки, звичок, потреб особи. Виховання молодого покоління - це виховання майбутнього кожної держави, і майбутнє залежить не тільки від рівня професійної підготовки цього покоління, але й від його моральних якостей.

Сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед молоді. Профілактика правопорушень серед неповнолітніх є пріоритетним напрямом для держави в боротьбі зі злочинністю. Головне в цій справі - не допустити формування кримінального досвіду в середовищі дітей.

З метою профілактики правопорушень та запобігання скоєнню повторних злочинів 12 листопада 2014 року спеціалістами Центру спільно з начальником Ніжинського міжрайонного відділу КВІ Сонцем О.І. та оперуповноваженим СКМСД Ніжинського МВ УМВС ст.. лейтенантом міліції Нагорним О.М. була проведена профілактична бесіда з неповнолітнім умовно-засудженим Волинським М.В.

Під час бесіди йому було роз’яснено порядок та умови звільнення від покарання з випробовуванням, про наслідки вчинення повторних злочинів під час перебування на обліку в Кримінально-виконавчій інспекції. Також була проведена бесіда спрямована на пропаганду здорового способу життя, профілактику наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, соціально-небезпечних хвороб.

За інформацією Ніжинського районного ЦСССДМ