back

Заходи щодо запобігання та протидії корупції в районі

04 листопада 2014

В рамках реалізації державної кадрової політики та протидії корупції в органах державної влади розроблені районний план заходів запобігання проявам корупції в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування на 2014 рік, який затверджений розпорядженням голови районної державної адміністрації від 08.01.2014 № 3 та Програма запобігання і протидії корупції на 2013 – 2015 роки, яка затверджена розпорядженням голови районної державної адміністрації від 12.01.2013 року №1.

На виконання обласних та районних планів і програм запобігання і протидії корупції в районі впроваджується механізм зменшення рівня корупції серед державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави. Впровадження здійснюється по наступним ключовим напрямкам:

- підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування шляхом запровадження обов'язкового для всіх категорій посад державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування. Станом на 01.11.2014 року 157 державних службовців та осіб місцевого самоврядування мають сертифікати про підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії проявам корупції;

- залучення громадян до участі в процесах управління територією району;

- забезпечення виконання органами районної влади конкретних зобов’язань по доступу до публічної інформації з питань управління, запобігання та протидії корупції;

- сприяння ефективному управлінню через вдосконалення адміністративних послуг, використання нових технологій та впровадження електронного врядування.

Щомісячно, відповідно до загального плану районної державної адміністрації, з обовۥязковим оприлюдненням терміну в районній газеті "Ніжинський Вісник", здійснюється прямий телефонний зв’язок голови районної державної адміністрації та його заступників з громадськістю.

В районній державній адміністрації постійно ведеться робота щодо реалізації принципів прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади в організації антикорупційної роботи. На інформаційному стенді райдержадміністрації розміщені відомості про номери телефонів посадових осіб, дні та години особистого прийому, адреса офіційного web-сайту та електронної адреси районної державної адміністрації.

На офіційному web-сайті районної державної адміністрації постійно висвітлюється інформація про нагородження відзнаками районної державної адміністрації.

З метою забезпечення права кожного громадянина вносити в органи державної влади пропозиції про поліпшення їх діяльності, викривати недоліки в роботі, оскаржувати дії посадових осіб, державних і громадських органів на сайті створена рубрика «Звернення до голови РДА».

У рубриці «Запобігання проявам корупції» розміщується інформація про стан та заходи щодо поліпшення боротьби зі злочинністю та корупцією в районі, з питань запобігання, протидії корупції та усунення її наслідків з метою формування негативного ставлення громадян до її проявів.

За інформацією відділу організаційно-кадрової роботи РДА