back

«Європа – наш спільний дім»

17 жовтня 2014

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 10.09.2014 №518 «Про проведення обласних заходів з нагоди Європейського тижня місцевої демократії» у жовтні 2014 року в загальноосвітніх та позашкільному навчальних закладах району проведені тематичні бесіди «Європейська інтеграція», «Освіта в Європі: погляд з України», «Діяльність та структура Ради Європи. Співпраця України з Європейським Союзом»; виховні години «Україна – європейська держава»; години спілкування «В об’єктиві – Франція (Італія)», «100 цікавих фактів про Німеччину», «Заочна подорож Великобританією», «Відкриваємо для себе Європу»; конкурси учнівських плакатів та малюнків «Я – українець. Я – європеєць», «Цікава Європа», «Ми малюємо Європу», «Я бачу Україну в Європі так...»; лекторії «Діяльність та структура Ради Європи»; заняття з елементами гри «Подорож країнами Європи», «Відкриваємо для себе Європу»; вікторини «Що ти знаєш про Європу» для учнів 1-4 класів та ін.

В бібліотеках району оформлені виставки періодичної, науково-популярної, інформаційно-довідкової літератури «Ми і Європа», «Європейські свята і традиції».

На базі Перемозької ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося відкрите засідання гуртка «Євроклуб» з проблеми «Що я знаю про ЄС?» та вечір європейського кіно.

Учні Крутівської ЗОШ І-ІІІ ст. були залучені до написання творчих робіт «Якби при владі був би я…» та брали участь у турнірі «Європа – наш дім», тоді як Галицька школа зацікавила учасників конференцією «Європа в нашому серці».

За інформацією відділу освіти