back

Відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ніжинській РДА

13 жовтня 2014

У зв’язку з виявленням в с.Крути випадків захворювання свиней на африканську чуму, 11 жовтня 2014 року в райдержадміністрації відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ніжинській РДА, де розроблено та затверджено план заходів з локалізації та ліквідації захворювання.

Відповідно до рішення комісії в селі Крути оголошено карантин та виставлені ветеринарно-міліцейські пости на всіх основних в’їздах і виїздах з населеного пункту. А також створені робочі групи з працівників УМВС, представників сільської ради, ДСНС та ветеринарної служби по вилученню та знищенню всіх свиней у домогосподарствах населення.

Зараз навколо осередку захворювання, а саме в селах Крути та Поляна встановлено карантинну зону. Введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз за територію села продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів. Щоб котролювати ввіз та вивіз виставлено три ветеринарно-міліцейські пости. Пости підсилені нарядами ДАІ.

У робочу групу по вилученню та знищенню свиней задіяно шість працівників Ніжинського МВ, шість працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, два працівники ветеринарної міліції та шість працівників ветеринарної служби. У самому селі працівники УМВС, ДСНС та ветеринарної служби проводять подворові обходи з метою виявлення, вилучення та знищення тварин шляхом спалення в двометрових ямах.

Станом на 13 жовтня робоча група завершила обхід приватних садиб.

Співробітники відділу із забезпечення карантинних та ветеринарно-санітарних заходів УМВС області спільно з співробітниками Ніжинського міськвідділу та Борзнянського райвідділу, а також нарядами ДАІ роблять все можливе, щоб не допустити розповсюдження африканської чуми свиней в Ніжинському районі та за його межами.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА