back

Зміни залежать від нас

13 жовтня 2014

Бізнес-форум під цим красномовним гаслом в рамках Покровського ярмарку провела асоціація «Об’єднання підприємств Ніжинщини». Її лідер – директор ВПКФ «Сяйво» Микола Шкурко, ініціюючи цю зустріч, запрошував на неї не лише підприємців, а й кандидатів у депутати, котрі балотуються по мажоритарному виборчому округу № 209, щоб почути й їхні думки щодо стану й перспектив розвитку підприємництва на Ніжинщині.

Власний погляд на перспективу розвитку підприємництва, що дало б можливість вивести місто над Остром та ніжинське село на належний рівень життя, та й взагалі Україну, як європейську державу, представили кандидати-мажоритарники Ігор Смаль, Анатолій Походня, Олег Волощук та Валерій Боровик.

Що ж до самого ярмарку, який по своїй суті має важливе соціальне та економічне значення, то в учасників форуму було ставлення неоднозначне. Безумовно, такий захід потрібен місту, що має давні торговельні й культурні традиції. Тим більше, що цьогорічний мав глибоко патріотичне спрямування і був благодійним, адже всі зібрані від заходів кошти будуть направлені на допомогу армії.

Та все ж Микола Шкурко та його однодумці хотіли б бачити ярмарок ще й майданчиком для демонстрації виробничих досягнень, ідей та технологій, реклами продукції, обміну досвідом, пошуку партнерів та налагодження зв’язків між людьми, котрі прагнуть розвивати і вдосконалювати власну справу, на відміну від тих, хто просто займається реалізацією ширпотребу, що і був звезений до Ніжина реалізаторами, які в своїй більшості не мають нічого спільного зі справжнім підприємництвом.

За інформацією газети "Ніжинський вісник"