back

Аби жилося в теплі і затишку

07 жовтня 2010

Добробуту, щастя, благополуччя, душевного тепла, уваги рідних та друзів, а головне – здоров"я на довгі роки зичило керівництво ра-йону громадянам шанованого віку під час святкування Дня ветерана.

Люди старшого покоління – немов із криці. У їхньому житті була війна, голод і репресії, але була й віра. Віра у краще майбутнє. Тому й вистояли, перемогли, тому ці люди – приклад для молоді, як треба жити, любити свою землю. Навіть доживши до поважних років, багато з них і зараз не стоять осторонь від суспільного життя Ніжинщини. Саме за це дарували квіти, вручали грамоти, адресували пісні Михайлу Бородаю з Черняхівки, Миколі Яловому з Вертіївки, Ніні Демчик з Ніжина, Івану Біді з Лосинівки, Олені Чепелі з Липового Рогу, Івану Коту з Кунашівки, Миколі Степаненку зі Шняківки, Василю Мірошниченку з Ніжина, Миколі Братченку з Талалаївки.

Того ж дня голова райдержадміністрації Володимир Другаков, заступник голови районної ради Сергій Сиводід і начальник районного управління праці та соціального захисту населення Олександр Шевчун відвідали мешканців Вертіївського стаціонарного відділення для тимчасового та постійного проживання одиноких непрацездатних громадян. І тут люди шанованого віку не залишилися без подарунків. Теплі капці для комфорту, фітобар для спільного чаювання, фрукти та соки – все для них. Не з порожніми руками приїхав до ветеранів і спонсор цього закладу – приватний підприємець Валерій Білоножко. Він також постійно піклується, аби столи тут не були без їжі. Піснями, ліричними та жартівливими, порадували учасники аматорського народного хорового колективу «Родина»: подружжя Боровиків та Федьків. Оксана Тобола, яка проживає у відділенні, в свою чергу від усього серця подякувала персоналу установи за доброту, увагу, душевну теплоту.

У другій половині дня Володимир Другаков та Олександр Шевчун відвідали й найстаріших жителів району: 103-літню Софію Єрофіївну Гаврик зі Світанку та 101-літню Зінаїду Іванівну Петрик з Лосинівки. Жінки отримали квіти, теплі ковдри й побажання: жити й надалі в теплі та затишку.

Олександр ВАСИЛЕНКО

Фото автора.